Teie uus partner kutsub teid klaasi veini jooma ning teil on vähe aega, seega asute te kohe end ette valmistama. Te hüppate püsti oma (roheliselt) diivanilt ning avate oma (valge) riidekapi uksed. Seal püüab teie tähelepanu rida erivärvilisi pluuse. Te mõtlete välja, milline värv antud olukorras kõige paremini sobib — ja milline värv on mingil seletamatul moel täiesti vale.

Värvipsühholoogia mõjutab teadlikult ja alateadlikult meie valikuid, tundeid, tuju, isiksust, käitumist — ja seeläbi ka meie suhteid. Tegemist on hea enesetunde/väljanägemise sündroomiga. Samas on vähe teaduslikke tõendeid selle kohta, mis muudab värvi nii mõjusaks. Uksehoidjad ei kanna roosat? Nunnad punast? Pruudid musta? Miks nii?

Feng shui vaatenurk

Feng shui ekspert Ingrid Collins ütleb, et värv on silt, millega me tähistame erinevaid energia lainepikkusi; neist igaüks mõjutab meie emotsionaalse energia erinevaid külgi.

Sõbrapäeva südamed on peaaegu alati punased ning teile võib tunduda, et erootilise punase lisamine magamistuppa aitab stimuleerida teie seksielu, kui teie partneril peaks niipalju vedama, et ta saab küllakutse teie buduaari.
Tegelik võitja on aga punase lähedane sugulane oranž.

Ingridi sõnul aitab punane suurendada energiat ja spontaansust, aga oranž valitseb genitaalide piirkonna energiat ning stimuleerib suhte seksuaalset energiat.
Kui suhtes on negatiivseid allhoovusi, siis võib punane need tüliks võimendada ja asjad hullemaks muuta.

Oranž on ka elujõu värv ning tugev vastumeelsus oranzhi suhtes võib viidata sellele, et mees pelgab sensuaalsust!

“Kollane stimuleerib intellekti. Kollane on sobiv värv siis, kui teil tuleb mõelda suhte põhialuste peale. Roheline keskendub teile — see on spektri keskne värv ning südame lainepikkuste vibratsioon. Kui suhte alguse erutav etapp on möödas, aitab roheline tuua sellesse tasakaalu ja emotsionaalset harmooniat,“ ütleb Ingrid.

„Sinine leevendab suhtlemist ning on rahumeelne — sinise salli kandmine on hea siis, kui te tahate rääkida ja kuulata. Violetne esindab tundlikkust, intuitsiooni ja hingelisi väärtusi nagu mure ja rõõm. Valge on puhas leht ning esindab algust, mil kõik on võimalik. Must ei ole värv, vaid värvi puudumine.

Must on väga hea, kui teil on vaja palju mõelda või enese sisse vaadata. Suhtes viitab must tõsidusele, kuulamisele ning vastuvõtlikkusele. Põhiasi on mitte minna vastuollu oma intuitsiooniga, kui te kahtlete teatud värvi kandmises. Teie hing annab teile seeläbi teada, millist energiat ta see päev vajab.

Külmad ja soojad värvid

Kaasaegsed naised käivad värvikonsultandi juures, et selgitada välja, millised värvid nende loomuliku tonaalsusega kõige paremini sobivad.
Enamus naisi jaguneb kahte kategooriasse — kandes kas sooje või külmi värve. Külmad värvid on sinine, must, valge, roosa ja hõbedane, mis sobivad suurepäraselt mustade juuste ja sini/roheliste silmadega.
Soojad värvid on pruun, oliiviroheline, roostekarva ja beezh — mis näevad suurepärased välja tedretäpiliste punapeade seljas. Liz Collinge pakub koguni sellele põhimõttele tuginevaid jumestusvahendeid.

Psühholoog Petra Boynton soovitab selgitada välja, mis värv teile sobib, aga kui te lähete kohtama, siis on teil muudki, mille pärast muretseda.
Kui teie garderoobis on ese, milles te näete suurepärane välja, näiteks punane kleit, ja te tunnete end selles enesekindlana, siis pange pigem selga see kui miski muu, milles te end kuigi mugavalt ei tunne, sest siis võite te tekitada mehes tunde, et te ei taha temaga olla.

Teie riiete värv ei määra ära esimest muljet, mis te mehele jätate. Kui te mehele meeldite, siis ei kannata ta teid maha kõigest seepärast, et teil oli seljas roheline pluus, aga tema vihkab rohelist.

Kui esimene kohtamine läheb edukalt ja te kolite aja jooksul kokku elama, siis võib värvist saada oluline suhtekomponent, kuna te peate otsustama, mis värvi kardinaid ja pehmet mööblit osta.
Suhtepsühholoog dr. Glenn Wilson ütlöeb, et ühine maitse pikendab suhte kestust. Seega tasuks teil enne püsivama suhte loomist selgitada välja, kas teie partnerile meeldib punane või sinine.