Kuldne mask

Üks sagedasemaid kallihinnalisi lisandeid kreemidele on kuld. Kreemi koostisse satub see ioonide kujul ning sellel on koguni mitu funktsiooni. Kulla ioonid parandavad ka teiste kreemi komponentide — vitamiinide, taimeekstraktide, hormoonide — nahasse imendumist. Mainitud ainetel on raske nahasse pääseda ilma abistava „juhita”. Kuld toimub just säärase juhina ning kulda sisaldavad kreemid on enamasti väga kergesti imenduvad.

„Kullast” kreemidel on veel üks eripära — nad kiirendavad naha rakkude jagunemist. See on eriti oluline naistele vanuses 30-35 aastat. Kuld pidurdab vananemisprotsesse, just seepärast kasutatakse seda vananemisvastastes sarjades. Kullaioone kasutavad oma kreemides sellised firmad nagu Guerlain, Estee Lauder ja Christian Dior.

Hõbe noortele

Kui kuld sobib pisut juba küpsevale naisele , siis hõbe sobib hästi noorele nahale. Just noor nahk kannatab kõige sagedamini põletik, akne ja vistrike all. Hõbe võitleb kõigi nende vigadega, sest hõbedal on antibakteriaalne toime. Hõbedaga kreemid on peamiselt mõeldud probleemse naha eest hoolitsemiseks.

Pärlmutrikreem

Tänapäevani on säilinud mitmete ajaloost kuulsate naiste iluretsepte . Pea kõik nad lisasid oma kreemidesse peenestatud pärleid. Selgub, et sel on ka sügavam mõte sees. Nimelt koosnevad pärlid pea 100% mineraalsooladest. Esikohal on siin kaltsium, millel on tugev antiallergiline toime. Seepärast sobivad pärlikreemid hästi ka ülitundlikule nahale.

Pärli-kosmeetika tugevdab vereringet, parandab naha värvust ja tasandab reljeefsust. Peale selle on pärlipulbril pleegitav toime, sobides hästi neile, kes tahavad oma tedretäppe varjata. Pärlmutrit on õpitud ka vedelal kujul valmistama, seda omastab nahk eriti hästi. Siiski kasutab pärleid oma kreemides üsna vähe firmasid.

Merevaik tuubis

Poolvääriskivides kasutab kosmeetikatööstus näiteks merevaiku. Merevaik sisaldab suurel hulgal nn merevaigu hapet, mis on hea antioksüdant, takistades seega naha vananemist. Peale selle sisaldab merevaik ka aminohappeid, mis on rakkude jagunemisel hädavajalik. See kõik teeb merevaigust suurepärase vananemisvastaste kreemide koostisosa.

Kividega koorimine

Vääriskive lisatakse mitte ainult toitvatele, vaid ka koorivatele kreemidele. Sagedamini kasutatakse nefriiti, jaspist ja kaltsedoni (kvartsi teisend). Nad jahvatatakse peeneks tolmuks, mis kergesti eemaldab surnud rakud nahalt.

Sellise luksusliku peeling’u eeliseid tavalise ees ei ole küll keegi tõestanud. Pole mingeid vettpidavaid tõendeid selle kohta, et kivitolmuga koorimine oleks kuidagi parem kui pähklikoortega või viinamarjaseemnetega.

Germaanium

Kulda ja hõbedat pannakse kreemidesse juba mõni aasta. Viimane sõna on aga germaaniumi (Ge) lisamine kosmeetikumidesse. Ge’l olevat väga võimas noorendav efekt. Esialgu kasutab germaaniumiga kreeme vaid mõni üksik firma.