"Hoidsime aasta algusest hinge kinni: kui jõulupühade eel kutsusime üles toetama Tõrva vallas elava noore ema Laura Jaansoo vähiravi, siis kõigest nädal hiljem, umbes aastavahetuse paiku, hakkasid levima kuuldused, et Laurat ei ole enam. Et vähk on naise võitlusvaimu murdnud," kirjutab fond. "Ootasime ja lootsime hinge kinni hoides, et kuuldused on äkki siiski eksitavad. On raske mõista, kuidas saab lootus, mis Laura perel ja naise raviarstil uue ravi suhtes olid, nii kiiresti ja ootamatult kustuda. "

Vähiravifond "Kingitud elu" tunnistab, et neil pole tänaseni infot otseallikast, aga nad saavad usaldada fondini jõudnud andmeid, et ilmselt on Laura võitlus tõesti läbi. "Me ei tea, mis täpset juhtus. Ei tea ka, kas fondi toel sai raviga üldse alustatud," möönab fond.

Kahe nädalaga jõudsid Eesti inimesed Laura raviks fondi panustada üle 7500 euro. Lähiajal selgub, kas sellest summast midagi Laura tarvis käiku läks või suunab vähiravifond annetused mõne teise noore abivajaja toetuseks.

"Meil on väga kahju. Selline tugev tagasilöök siis 2020.aasta algusesse," kurvastab vähiravifond. "Oleme mõtetes ja leinas Laura perega. Me ei saa kellelegi paraku tervist ja elupäevi garanteerida, aga saame anda lootust..."

Jaga
Kommentaarid