Loe ja vaata Cosmo augustinumbrist:
• Cosmo kaanestaar: Nicki Minaj

• Kuu kompu: kirjanik Margus Karu

• Vabane meigiplekkidest

• Raport: “Ma olin nii purjus.”

• Psühholoog Aili Tamming tutvustab oma tööd

• Palju romantilist moodi

Kujutle olukorda: sul on vaja lõpetada tähtis töö, aga miski justkui ei suju. Keegi, kes pidi selle ülesande täitmiseks vajalikku informatsiooni andma, lihtsalt ei vasta sulle. Seadsid endale juba varakult kindlad tähtajad, millal teatud sammukesed peavad läbitud olema, kuid paaniliselt kalendrit vaadates tunned, et kõik ei edene üldse nii, nagu sa tahaksid.

Mida sa teed? Kas leiad mõne teise variandi ja lepid, et see on sel hetkel parim võimalik, või tunned end seetõttu hoopis läbikukkujana ning sead perfektset varianti taga ajades ohtu nii oma tervise kui ka eraelu? (Loe: kaotad unetunde ning piinad end suure koguse kange kohviga, mis muudab sind hoopis närvilisemaks.)

Jah, ülesandeid maksimaalselt hästi täita on oluline, kuid mis saab siis, kui sa hakkad paaniliselt kartma läbikukkumist ning veel enne, kui kohustused täidetud saavad, oled end täiuslikkuse poole püüeldes n-ö lõhki rebinud? Uurisime suhtenõustaja Imbi Viirokilt nõustamiskeskusest Tark Süda (www.tarksyda.ee), mis võib sellist mõtteviisi tekitada ning kuidas õppida realistlikumalt mõtlema.

Miks sa nii mõtled?

Suhtenõustaja ütleb, et kui seostame oma enesehinnangu saavutustega, vajame pidevalt häid tulemusi, et end väärtuslikuna tunda. “Sel juhul võib mingi ülesande või tegevuse nurjumine tekitada sinus tunde, et oled inimesena ebaõnnestunud. Tegelikkuses on aga inimese identiteet ja tegu kaks erinevat asja ning läbi kukkuda saab vaid tegu, mitte inimene ise. Pea meeles, et sina oled alati väärtuslik!”

Loe edasi augustikuu Cosmopolitanist...