1. “Loeng on ideaalne koht Facebooki tšekkimiseks!”

Ta tuleb loengusse, istub maha, avab oma läpaka ja istub terve aja Facebookis või mõnel muul leheküljel. Kool on absoluutselt viimane planeet tema huviorbiidil.Tahaks talle õlale koputada ja küsida, miks ta üldse kohale tuli, kas kodus poleks parem oma isiklikke huve rahuldada. Ja miks ta tuli ülikooli, kui haridus pole ilmselgelt üks tema isiklikest huvidest?

Mis temast saab? Mees, kes ei suuda kunagi keskenduda sellele, mis on tegelikult oluline. Ta lükkab olulisi kohtumisi ja tähtaegu edasi, et ta saaks võimalikult palju tegeleda mõttetustega, mis talle endale meeldivad.

2. “Kuule, raatsid oma konspektid saata?”

Ta ei käi loengusaalis internetis surfamas, ta ei käi isegi loengus. Ta loodab, et keegi ikka käis ja tegi hoolikalt märkmeid ka selleks, et temasugune laiskloom saaks nendest kasu lõigata. Kui sa kohe oma tööd ja vaeva temaga jagada ei taha, võtab ta ette väljendid stiilis “kuule, võta nüüd vabamalt” või “ära ole nii kade”. Võimalik, et ta lubab kunagi teenega vastata, aga see on üpris ebatõenäoline. Me ei ütle, et sa ei võiks oma konspekte puudujatega jagada, kuid tee seda nendega, kes enamjaolt ikka ka kohal püüavad käia.

Mis temast saab? Inimene, kes püüab saavutada edu teiste turjal liugu lastes. Ta pole valmis ise heade tulemuste nimel töötama, vaid eeldab alati, et saab kõik vajaliku teistelt, kes suhtuvad töösse tõsiselt.

3. “Hehehe, tüdrukud, hehehe… ”

Tema ainsat pingutused koolis on seotud tüdrukutele muljet avaldamisega. Ta teeb tobedaid nalju ja piilub silmanurgast, kas kursaõed ikka naeravad. Ta teeb nõmedaid märkusi, püüdes samas jätta muljet, et tahab olla lahe sõber. Igal sammul hoolitseb ta selle eest, et vähemalt neljandik kooliõdedest tahaks temaga magada.

Mis temast saab? Mõttetu naistemees, kes pole kunagi kindel, keda ta enda kõrvale tahab. isegi abielumehena näeb ta vaeva, et võõrastele tibidele muljet avaldada. Sellist meest ei saa usaldada.

4. “Tulen, millal tahan, lähen, millal tahan.”

Ta hilineb loengusse keskmiselt 20 minutit ja hiilib sealt minema pool tundi enne lõppu. Ta isegi ei vabanda oma hilinemise pärast, vaid loivab ükskõiksel moel oma kohale, prantsatab istuma, avab valjuhäälselt oma koti ja sülearvuti ning on täielikus teadmatuses sellest, kuidas ta kõiki segab.

Mis temast saab? Mees, kes ei pea lugu teiste ajast. Ta on see, kes helistab, et hakkab tulema, olles ise alles duši alla minemas ja see, kes hilineb isegi parima sõbra pulma lihtsalt selle pärast, et ta ei viitsinud varem ärgata. Mis puutub aega, siis tema peale ei saa kunagi kindel olla.

5. “T***, see õppejõud on täielik m***!”

Tema kehvades õppetulemustes pole kunagi süüdi tema laiskus või saamatus, vaid eranditult õppejõud, kes talle selle hinde on “lajatanud”. Isegi kui ta enne eksamit minutitki ei õpi, eeldab ta, et saab hea hinde. Kui õppejõud hindab aga ausalt, kuulevad kõik peagi sellest, kuidas ta on täielik idioot, kes lihtsalt “on otsustanud teda vihata”.

Mis temast saab? Mees, kes ei tunnista kunagi oma vigu. Raske juhus.

6. “Misasja sa tuubid kogu aeg, elu vajab elamist!”

Kui sõber tahab pidutsemise asemel õppida, on ta automaatselt igav ja mõttetu vend, vahest ka täielik pugeja. “Noorus on elamiseks, mitte raamatute taga istumiseks!”

Mis temast saab? Inimene, kes ei saa aru, et seni kuni tema pidutseb ja telekat vahib, teevad teised tööd ja nopivad tema eest ära kõik tööpakkumist ja palgakõrgendused.