Toome välja 6 põhimõtet, mille järgimine arendab teie loovust ja läbi selle lahendate te paremini esilekerkivaid probleeme:

1) Uskuge, et on võimalik. Kui usute, et midagi saab ära teha, leiab teie mõistus viise see ellu viia. Lahendusse uskumine sillutab teed lahenduse juurde. Kõrvaldage oma mõtlemisest ja sõnavarast väljendid “võimatu”, “see ei toimi”, “ei saa teha” ja “pole mõtet püüda”.

2) Ärge laske traditsioonidel oma mõistust halvata. Olge vastuvõtlik uutele ideedele. Olge eksperimentaalne. Katsetage uusi lähenemisviise. Olge igas oma teos edasipürgiv.

3) Küsige endalt iga päev “Kuidas ma saan paremini tegutseda?”. Enesearenduses piirangud puuduvad. Kui te seda endalt küsite, ilmuvad arukad vastused. Pidage meeles, et esimeses punktis kasutatud väljendeid te ei kasuta. Proovige ja vaadake.

4) Küsige endalt “Kuidas saan teha rohkem?”. Võimekus on meeleseisund. Selle küsimuse esitamine endale paneb teie mõistuse otsima nutikaid teid. Edukuse kombinatsioon äris on: tee seda, mida sa teed, paremini (parandage oma pingutuse kvaliteeti) ja tee seda, mida sa teed, rohkem (suurenda oma pingutuste kvantiteeti).

5) Olge küsijad ja kuulajad. Küsige ja kuulake ning seeläbi omandate asjalike otsuste tarvis vajalikku toormaterjali. Pidage meeles: avara mõtlemisega inimesed on pigem kuulajad, ahta mõtlemisega inimesed rääkijad.

6) Avardage oma mõistust. Otsige stiimuleid. Suhelge inimestega, kes aitavad teil mõelda uusi mõtteid, näha seda, kuidas asju uut moodi teha. Suhelge inimestega, kellel on teist erinevad töised ja sotsiaalsed huvid.

Allikas: David J. Scwartz “Suurelt mõtlemise maagia”