Ära ole selline nõme ema, kelle maailm muutub laste saamisega pöördumatult ja kes oma lastetutesse sõpradesse üleolevalt suhtuma hakkab. Loe, mis on need põhjused, miks sulle lastetuid sõpru vaja on.

1. Nad on lahedamad kui sina

See on päris selge, et sa pole ammu kusagil käinud… no võib-olla poes ja tööasju ajamas. Aga õhtul väljas vist mitte? Kui sa tõrjud praegu eemale oma lastetud sõbrad, siis sel hetkel, kui sul oleks jälle võimalik välja minna, avastad sa, et sa ei teagi üldse, mis linnas toimub: kus on uued ägedad kohad ja inimesed — aga noh, sel juhul hea, et sa ei tea, sul poleks nagunii kellegagi minna kuhugi.

2. Sa saad nendega end normaalsena tunda

Mitte et ema olla oleks ebanormaalne. Lihtsalt tuleta meelde, mis olid su huvid enne laste sündimist — sa lugesid raamatuid, käisid kinos… Su lastetu sõber teeb neid asju ka praegu. Nii et sa saad temaga rääkida vahelduseks millestki muust kui lastest ja seda lihtsalt peab vahepeal tegema, et jääda normaalseks.

3. Nad räägivad sulle, mida sul on vaja kuulda, mitte seda, mida sa tahad kuulda

Päriselt, mõnikord on sulle vaja objektiivset arvamust oma lapse kohta. Nunnumeetri jutte on muidugi alati kõige meeldivam kuulda, aga vahel võivad su lastetud sõbrad sulle head nõu anda, kui laps mõnes asjas ülekäte läinud on. Teised emad seda sulle ei ütle, sest kardavad, et pöörad selle nende endi laste vastu.

4. Nad (mõnikord) armastavad su lapsi

Mitte kõik lastetud inimesed ei armasta lapsi — ja see on okei. Aga need, kes armastavad, jäävad su laste eluaegseteks sõpradeks. Lastel on nendega huvitav suhelda, sest nad on teistsugused kui lapsevanemad. Tuletame meelde — nad on lahedamad kui sina.

5. Nad teavad alati, mida reede õhtul teha

Nad teavad täpselt, mis üritus kusagil toimub ja pidutsevad koos sinuga hommikuni, mitte nagu su mees, kes juba kell üheksa haigutama hakkab ja küsib, kas poleks aeg takso tellida. Ärge saage valesti aru, ka mehega on tore väljas käia, aga vahel pole midagi paremat kui hull pidu sõpradega.

6. Nad ei mõista su üle kohut

Siis, kui su laps on teismeline ja eelistab hängimist sõpradega hängimisele sinuga, siis on tõeliselt kurb, kui sinul ei olegi enam alles jäänud ühtegi sõpra, kellega aega veeta. Ja kui sa paar kokteili liiast jood ja kurdad, kui raske on puberteetikutega hakkama saada, ei mõista nemad iial su üle kohut ega ütle, et emadus ongi selline ja sa ei tohiks hädaldada. Sa tohid ja vahel peadki!

Allikas: She Knows