Sõlmitud koostööleping annab Baltikale ainuõiguse Lotte kaubamärgi kasutamiseks rõivaste ning aksessuaaride valdkonnas.

Baltika Grupi juhatuse esimees Meelis Milder kinnitas, et tegemist on vahva projektiga, mis võimaldab Baltikal lasterõivaste turul aktiivsemalt areneda. „Kaks edukat Eesti märki lähevad ühiselt välisturule — eks ole näha, kas koostöös tekib ka oodatud võimendus,” kommenteeris Milder.

Eesti Joonisfilmi produtsent Riina Sildos ütles, et see on esimene kord, kui Eesti kunstnike looming jõuab nii suurelt rõivamoodi. “Filmi kaudu on Lottega tuttavad enamik Eesti lapsi, kuid tänu välismaa kinolevile on Lotte tuntust kogumas ka näiteks Lätis, Saksamaal ja Soomes. Lotte on noortele muutunud Eesti märgiks,” lisas Sildos. Janno Põldma ja Heiki Ernitsa “Leiutajateküla Lottet” käis eelmisel sügisel Eestis vaatamas üle 60 000 vaataja.

Mosaici brändijuhi Brigitta Kippaku sõnul rääkis Lotte kasuks uue rõivabrändi loomisel just see, et joonisfilmitegelane on iseseisev ja innovaatiline nagu tänapäeva laps. „Rõivaste puhul tähendab see seda, et roosade sitside-satsidega enam ei löö, riided peavad olema isikupärased ja fun,” põhjendas Kippak.

T-särgid juba müügil

Brigitta Kippak kinnitas, et tänaseks on paigas Lotte kollektsiooni ideestik ja valmis on ka esimesed rõivanäidised. „Kogu kollektsioon — nii rõivad kui aksessuaarid jõuavad müügile augusti lõpus,” rääkis Kippak. Hetkel saab Mosaici poodidest osta Lotte T-särke.

Kaubamärk Lotte by Mosaic pakub rõivaid ja aksessuaare 2- kuni 10-aastastele poistele ja tüdrukutele. Peamiseks tunnusjooneks on väikesed lustakad detailid või „leiutised”, mustritena kasutatakse Lottet ja tema sõpru. Ka rõivaste erksad ja looduslikud värvid on üle võetud joonisfilmist.

Kuna rõivad on suunatud aktiivsele lapsele, on kollektsioonis kõige enam trikotaažtooteid, pluuse ja pükse, esindatud on ka kudumid, seelikud ja kleidid.

Kollektsioonis on kokku ca 40 erinevat rõivaeset ning mitmeid aksessuaare: vihmavarjud, Lotte nukk, võtmehoidja jne.

Kaubamärgi Lotte by Mosaic loomist alustati käesoleva aasta jaanuaris ning selle disaineriks on Mosaic lasterõivaste disainer Merje Rääbis.

Lisaks Eestile alustab Baltika Lotte by Mosaic kollektsiooni jaemüüki ka Lätis, Leedus, Venemaal ja Ukrainas.