Sinu suhte on vägivaldne või sellel on on oht muutuda vägivaldseks ja peaksid nõu pidama ohvriabi kriisitelefoni nõustajaga, kui:

1. Tülile ei järgne leppimist. Lahkhelisid ja tülisid tuleb ette igas peres. Ettevaatlik tuleb aga olla siis, kui need ei lõppe vastastikuse andeks palumise ja andeks andmisega ning konflikt jääb tuha alla hõõguma. Siis tulevad vanad ja lõpetamata teemad järgmiste tülide ajal taas üles ja võivad eskaleeruda.

2. Teete partneriga erimeelsuste käigus vastastikku meelega haiget ja solvate teineteist, teie suhtes puudub austus ja lugupidamine.

3. Lahkheli puhul ei toimu vestlus võrdsete partnerite pinnalt, kus teineteist kuulatakse ja teise arvamust respekteeritakse, ja kui partner suhtub sinu seisukohtadesse üleolevalt.

4. Üks partner karistab lahkheli järel teist näiteks ignoreerimisega, seksist keeldumisega, majanduslike meetoditega (nt võtab ära Sinu isikliku raha) jne.

5. Teie lahkhelid mõjutavad ka laste tundeid ja käitumist. Näiteks kui laps otsib alati tegevust kodust väljas siis, kui mõlemad vanemad on kodus, on teie suhe ilmselt pingeline nii, et te seda ise ei märkagi. Lapsed on väikesed radarid, kes tunnetavad ja peegeldavad teie suhteid.

Sellest aastast alustas tööd üleriigiline ja tasuta ohvriabi kriisitelefon 116006 ja veebileht nõustamisteenus veebilehel www.palunabi.ee, kust saab ööpäevaringselt nõu ja abi eesti, vene ja inglise keeles. Ohvriabi kriisitelefonis vastavad kõnedele vastava hariduse ja ettevalmistusega inimesed, kes töötavad oma kodus eri piirkondades üle Eesti. Soovi korral on helistajal võimalik jääda ka anonüümseks