Kui su eesmärgiks on saavutada isiklik vabadus, siis on minevikuseoste transformeerimine esmane tee. Julgus ja tahe seda teha arendab kiindumatust. Kiindumatus annab vabaduse. Vaimseid seadusi tundes, tunnistades ja tunnetades, selgub: mitte midagi ei juhtu niisama. Kõik mida sa välja annad, selle saad sa tagasi. Iga sõna, mõte ja tegu loob sinu reaalsuskogemuse. Sinu mõtteharjumused tulenevad minevikust. Sellest või eelnevatest eludest, karmast, saatusest. Kui sul on näiteks hetkel, olevikus raske, siis on see sellepärast, et sa oled ise selle minevikus loonud.

Selle koha peal on tark küsida: “Mida ma olen teinud minevikus, et ma sellise asja enda ellu tõmbasin?” Võib-olla oled sa valetanud? Oled kartnud? Kas sinus võib olla midagi, mida sa ei taha endale tunnistada? Võib-olla oled sa kartnud tõde ja valetanud iseendale? Võib-olla oled sa koguni terve elu enda eest põgenenud. Katnud tõe asendustegevustega. Kui sa oled iseendale valetanud, siis sa ei saa ju endaga läbi. Siis on tegu sisemise konfliktiga ja väline maailm lihtsalt peegeldab sulle seda, mis toimub sinu sees. Pole siis ime, et sulle tundub vahel, nagu oleks maailm sinu vastu.

Nüüd, paljastatuna jääb üle ainult üks võimalus, andesta endale ja õpi ennast armastama, tingimusteta! Põhjus, miks sa oled endale valetanud on see, et sa tunned hirmu ja pole osanud enda tõelise tahte eest, oma südame eest seista. On olnud mis on, nüüd on see möödas ja kõike saab muuta. Armastus suudab hirmu võita.

Teine võimalus on leppida oma saatusega, et on nagu on. Võtad kõik vastu, mis tulema peab ja tuleb, olemegi tulnud siia ju ainult kogema. Aga kas tegelikult peab leppima nende eluseikadega, mida sa koged kannatusena? Selle koha peal on sul valik. Võid otsustada, et hakkad oma elu kaasloojaks. Juurides välja kõik, uskumused, seosed ja mõtteharjumused, mis sulle nüüdsest tulevikus soovimatuid elukogemusi toota võivad. Kui minevikuseoste kaotamine mõttetasandil ei edene soovitud kiirusel, siis on veel üks võimalus. Seosed tuleb ümber teha. Tekita soovimatute seoste asemele uued, nauditavad, värsked, elurõõmu ja kergusega täidetud seosed. Teisisõnu, püüa vaadata asjadele läbi täiesti uue, enda vaatepunkti. Loo ja too enda ellu sündmusi, läbi mille saad hakata rohkem rõõmustama, siis jääb nukrusele aina vähem aega ja ruumi.

Kogema oled sa siia tulnud. Rõõmukanali teeb lahti see kui hakata elama läbi südame. Kui hakata kogema neid kogemusi, mida sinu põhiolemus tahaks. Neid asju, mida sa tõeliselt väärt oled, see kõik on sinu sünniõigus. Need vajalikud kogemused võivad olla keskmise standardi või hinnangu järgi mõttetud või mõttekad, asjalikud või asjatud, halvad või head, eetilised või ebaeetilised, isekad või ebaisekad. Sel polegi hetkel niiväga tähtsust. Kui sinu olukord on alatisest tublioleku ja kõigile meeldimise püüdest hoolimata kehv, tuleb hakata tegema julgemaid valikud. Lase ennast oma südamel kanda.

Kui sa saad oma südamega kontakti ja vabaned seostest, siis su reaalsus muutub. Sa hakkad nii palju häid asju ja ilusaid hetki kogema, et neid kõiki meeles pidada polegi võimalik. Rääkimata ammuolnud minevikust ja kogemustest. Sul polegi vajadust ega tahtmist midagi meenutada, sest iga järgmine hetk, see mida sa näed, kuuled, tunned ja tajud ongi elu.

Ellu tuleb nii palju maagiat, püsib pidev kohaloluseisund, et igas hetkes on igavik. Iga hetk on nagu kaader kvaliteetfilmist, millel on rohkem sügavust, detaile ja värve kui sa eales varem üldse arvasid, et võib olla võimalik kogeda. Ja see maagia ei peitu milleski muus kui lihtsuses. See polegi kuidagi kirjeldatav või määratletav. Sellel puudub tavamõistes tähenduslikkus. Kuid see on kõik. See on vabadus. Ja tõeline vabadus on valgustumise eeltingimus.

Rohkem sarnaseid teemasid leiad Taavi blogist http://rahuleidjad.wordpress.com/. Head lugemist!