Mees rääkis, et käis hiljuti ühel järjekordsel väljakutsel, kus purjus inimene vajus voodis magama, põlev sigaret ühes. Loomulikult voodi süttis. Sel korral päädis kõik õnneks kerge ehmatuse, tahmase toa ja põlenud voodiga. Abikaasa on näinud ka palju võikamaid kulminatsoone. Mis aga abikaasale eredalt meelde jäi - see purjus vanem mees hakkas õues kurtma, et voodi juures oli mitu õllepurki, et kas need on ikka alles. Ja siis praalis, et peagi saab rohkemgi osta, kuna läheb ju odavamaks...

Täiesti segane jutt, aga nii elu aastal 2019 on. Viskasin abikaasaga nalja, et äkki me peaks ka rõõmustama, et Martin Helme suur plaan aktsiise langetada läbi läks. Kuna meie pere muserdab jätkuvalt see, et mehe palk väike, saame ehk vähemasti odavalt oma muremõtted viinapudelisse uputada. Palju see pool liitrit viina nüüd pidi maksma hakkamagi, oli vist umbkaudu viis eurot. Polegi nii väga hull!

Aga tõsisemalt rääkides. Uue valitsuse plaanid lõid meie ja tuhandete teiste perekondade tasakaalu, lootustesse ja motivatsiooni suure augu. Me mehega oleme vanuselt 30ndate alguses, meil on nelja-aastane laps. Ma olen väga uhke, et mu mees teeb oma tööd suure missioonitundega ja kogukond ka austab seda. Saanud isegi vallas aumärgi. Tänaval võõrad tulevad vahel tänama, et näe - küll teete oma tööd tublilt.

See kõik on tore, aga ei maksa meie arveid.