Jah, egiptlasi himustavad naised saabuvad koju soovimatute külalistega

Tasub vaid internetis otsingumootorisse toksida sõnapaar „egiptuse mees“, kui avastad sadu foorumipostitusi ja kommentaare, kus kõigil on rääkida midagi enda või tuttavate kogemustest kauge maa ja mere taga leiduvatest ihaldusobjektidest, keda Eesti naised aastast aastasse arvukate turismireiside ajal rõõmustamas käivad.

Lähemalt uurides võib leida ka arvukalt murekirju naistelt, kes puhkusereisilt saabunud ning nüüd seikluse tagajärgede pärast muretsevad. Tahtmata kedagi paanikasse ajada, võib siiski väita, et üks rõõmuöö kodust kaugel võib tagasi tulles põhjustada hoopis pikema mureperioodi.

Meditsiinieluga iga päev kokku puutuvad teavad rääkida värskeid lugusid tublidest koduperenaistest ja abikaasadest, kes Eestimaa hallust kuumal lõunamaal maha raputamas käivad. Kahjuks ei oska nad aga arvestada päikselise elu varjupoolega ehk suguhaigustega, mida nii Egiptuses kui ka kogu Põhja-Aafrikas massiliselt esineb.

Jättes kõrvale antibiootikumidele resistentse gonörrea ja ravimitele allumatu eriti rängalt vohava klamüüdia, oskab üks internetipostitaja rääkida ka Eesti arstidele enim peavalu põhjustavatest parasiitidest. Eriti hädas ollakse sugu- ja kuseteedes nugivate ja antud geograafilisele piirkonnale iseloomulike parasiitidega, kuna Eestis puudub veel kogemus ja praktika vastavaks diagnoosiks ja raviks.
Üks koledamatest võimalikest on väidetavalt Niiluse veega leviv nugiline, millega nakatunuks võib lugeda väga suure osa kohalikest meestest. Elutseb ta nakatunul põhiliselt põies, aga ka kuseteedes. Kuna meestel on nii sugu- kui ka kuseteed ühendatud, saab naine nakkuse alati sugulisel teel. Kuivõrd kohalikud on väga pika aja jooksul parasiidiga juba n-ö harjunud, ei tähenda see, et lõbujanulised turistid võõrapärase „kingituseta“ jääksid.

Parimaks võimaluseks tahtmatust kaaslasest pääsemiseks on loomulikult kondoom ning seda peab iga seiklushimuline naine võõral maal meeles pidama. Natuke meelelahutust kodust kaugel võib ju elavdada halli argipäeva ning seda pikaks ajaks veidi värvilisemaks muuta, kuid see ei ole väärt elu ohtliku ja tundmatu haigusega. Kui süda tuksub puhkuseajal puhkuserütmis, siis pea hoia kondoomi koha pealt selge!