Aastakümneid on rumeenia veinimeistrid raisanud sajandite vältel talletatud veinivalmistamise teadmisi ja oskusi peamiselt endise NSV Liidu tarbeks miljonite hektoliitrite magusa veini valmistamisele.

Kaasajal on Rumeenias valmistatud veinidel sama head tulevikuväljavaated kui lähemate naabrite Ungari ja Bulgaaria toodangul. Rumeenia veinitööstus pakub huvi Lääne investoritele ning eeskätt Briti kapitali ja tehnoloogia-alase oskusteabe toel on privatiseeritud ja moderniseeritud paljud veinikojad. Selle tulemusena on garanteeritud ka Eestis müüdavate rumeenia veinide kvaliteet.

Klimaatilised ja mullastikutingimused soosivad Rumeenias "viinapuude aadlisse" kuuluvate sortide viljelemist. Cabernet Sauvignoni, Merlot´ja Riesling viinamarjast valmistatakse igati korralikku veini, mis suudab lauaveinide (populaarsed supermarketi-veinid) klassis edukalt võistelda Lääne-Euroopast pärit analoogidega. Kõige suuremaid lootusi pannakse Rumeenia puhul aga Pinot Noir viinamarjale. See ühelt poolt keeruline ja delikaatne, kuid sobivates tingimustes kasvanuna hõrke punaveine pakkuv sort näib sobivat Karpaatia-tagustesse oludesse.

Valgetest veinidest on Rumeenia veinivalmistajatele kuulsust toonud väärishallituse botrytis cinera poolt nakatunud Pinot Gris ja Chardonnay sortidest valmistatud naturaalselt magusad veinid, mis kannatavad välja võrdluse kümneid kordi kallimate Sauternes'i analoogidega.

Kuulsamad Rumeenia viinaväljad asuvad Karpaatide nõlvadel, Moldaaviaga piirnevatel aladel. Üks kuulsam moderniseeritud viinamarjakasvatuspiirkond on Dealul Mare, kus valmivad tähelepanuväärsed veinid peamiselt Cabernet Sauvignon, Merlot ja Pinot Noir viinamarjadest.