Kasiani Papadopoulou pakib kord kuus koti kingitustega ning lahkub oma ühetoalisest Ateena korterist, et sõita umbes 30 kilomeetrit eemale mägedesse. Seal asuvas hooldekodus elavad noore 14- ja 13aastased tütred ja 12aastane poeg, kellest ema aasta eest loovutama pidi, sest ei suutnud pärast töö kaotamist neile enam toitu, riideid ja õppevahendeid tagada.

“Ma ei jõua kokku lugedagi neid kordi, kui olen valitsushoonete uksekelli lasknud ja palunud mind ja mu lapsi aidata,” räägib Kasiani. “Nad teevad siis lubadusi, mis jäävadki täitmata. Ega neil pole ju ka raha — siin valitseb täielik kriis.”

Murtud on ka 37aastase Maria Tsivra süda — naine jäi aasta eest oma tööst ilma, sest võttis puhkust, et oma haige tütre eest hoolitseda. Maria viieaastane tütar Juliana vajab kurguhaiguse tõttu spetsiaalseid vaktsiine, kuid Marial pole enam raha, et tütre 40euroste eraarstivisiitide eest tasuda. Õnneks saavad ema ja tütar tasuta sõbra juures elada, kuid ilma vaktsiinideta näib tulevik sünge.

“Ma vajan abi, kuid mitte nii väga kui need emad, kes oma lapsi tänavatel müüvad,” räägib Maria, kuidas ta teab emasid, kes on oma väiksed beebid müünud ära paaridele, kellel pole lapsi, kuid on piisavalt raha, et lapse eest hoolitseda.

Kreekas on üks viiest täiskasvanust töötu, viiendik firmadest on suletud, elatustase on langenud 20% ning maal, kus alustati Olümpiamängude traditsioon 700eKr on raha vaid poolte sportlaste saatmiseks Londonis toimuvatele mängudele.

Allikas: Daily Mail