Norra väljaanne Verdens Gang kirjutab, et üha rohkem norrakaid on julguse kokku võtnud ning heidab end vabatatlikult operatsioonilauale, et rindadest lahti saada. Võiks isegi öelda, et sellest on saanud uus trend.

Üldiselt on teada, et Norra peale kokku kulutavad mehed iluoperatsioonidele mitukümmend miljonit krooni aastas ning rasvaimu kõrval ongi populaarseks saanud rindade vähendamise operatsioon. Plastikakirurg Knut Christian Skolleborgi sõnul on oodata taoliste operatsioonide arvu pidevat suurenemist.

Miks ikkagi meeste rinnad suureks kasvavad? Arstide sõnul on kolmeks peamiseks põhjuseks geneetilised faktorid, anaboolsed steroidid ning ülekaal.

Rinnakal mehel läheb operatsioon maksma meie rahas ligi neljakümne tuhande krooni ligi. Patsientide keskmine vanus jääb vahemikku 20 kuni 25 eluaastat. Samas ei tehta lõikust mitte kõigile soovijatele, arstid annavad nõusoleku umbes pooltele operatsiooni ihkajatele. Jutule võetakse vaid neid, kelle soov rindu vähendada on motiveeritud või kellel on tekkinud niivõrd suured kompleksid, et nad enam randagi ei söanda minna.