Selle mõistmine polegi nii lihtne, kuna meeste psühholoogia erineb naiste omast. Suuremale osale naistest on masturbatsioon vaid aseaineks seksile partneriga  — lihtsalt originaali kehv asendus. Sellepärast ongi raske aru saada mehest, kes olles rahul oma seksuaaleluga, suundub üksinda seilama.

On naisi, kes tunnevad sel puhul solvumist ning hämmeldust. On ka neid, kes tahaksid teada, mis nende meestel või sõpradel voodis puudu jääb, et siis vajakajäämist tasa teha — muutes oma intiimelu rikkamaks.

Spetsialistide arvamust mööda talitavad naised nii esimesel kui ka teisel juhul valesti. Solvumine ja hämmeldus pole konstruktiivsed tunded. Need panevad meest end alaväärsena tundma ega soodusta hoopiski suhete kindlust ning seksuaalelu paranemist. Teiselt poolt lisavad enesesüüdistused naise olemasolevatele kompleksidele juurde uusi ega aita ikkagi mõista meeste harjumusi.

Igavese tshempioni nõrkused

Meeste jaoks ei asenda masturbeerimine mingil moel seksi partneriga. Samuti ei tähenda veel kallima eneserahuldamine seda, et tema seksuaalelu on igavaks muutunud. Meeste suhtumine sellesse on palju lihtsam. Või oleks ehk õigem öelda, et nende suhtumine traditsioonilisse seksi on palju keerulisem kui naistel.

Kui vaadata asja eelarvamusteta, siis selgub, et naiste jaoks sisaldab seks palju rohkem rõõme ning vähem probleeme kui meeste jaoks. Naine vajab pärast armatsemist tunduvalt vähem aega taastumiseks ning võib end peagi tunda taas valmis uueks tormiliseks jätkuks; ta on võimeline saama palju orgasme… Mehe jaoks on aga väga tähtis, kui hea armastaja ta oma partneri jaoks on. Ning kui naine tegeleb voodis vaid seksiga, siis ei andu tema partner lihtsalt armastusele, vaid sooritab ühtlasi ka parima armastaja eksamit. Iga hinne peale ülihea on tema jaoks täielik läbikukkumine.

Masturbatsioon on mehe jaoks mingil määral proov enne lavale astumist. Ning nagu näitlejagi harjutab ta seda sagedamini, mida ebakindlamalt ennast tunneb. Ebakindlus võib olla aga põhjustatud ükskõik millest.

Et oma täiusliku armukese kuulsust mitte kaotada, sulgubki ta vannituppa ning rahuldab end ise.

Ah, millised jalad!

On olemas veel üks põhjus, miks mehed aeg-ajalt masturbeerivad selle asemel, et voodisse minna ning see ei meeldi just eriti naistele. Ometi see põhjus eksisteerib ning sinna pole midagi parata. Mehe jaoks on eneserahuldamine omamoodi petmise variant — täiesti süütu ega jäta mällu jälgi. Järelikult pole põhjust pahameeleks ega süüdistusteks, sest mingit reaalset reetmist ju ei toimunud. Iga mees — ka kõige truum — tunneb aeg-ajalt seksuaalset tõmmet teiste naiste suhtes. Ometi eelistab suur osa mehi mitmesugustel põhjustel — kas aususest või laiskusest — et need kerged veetlevad tundevirvendused jääksid fantaasiate maailma. Siinkohal aitab just masturbatsioon taltsutada erutava seikluse soovi, jäädes seejuures truuks oma kallimale, seadmata ohtu oma liitu temaga.

Küllap aitavad taolised “salajased petmised” tuua midagi uut ka mehe ja tema partneri tõelisse seksuaalellu

Lühike puhkus enda arvelt

Kui naine on tujust ära, pinges või lihtsalt väsinud, unistab ta reeglina paarist päevast mererannas. Mehe jaoks on aga seks parim vahend lõdvestumiseks ning lühikeseks hingetõmbeajaks. Kuid mitte romantiline armastuse öö siidlinade vahel, vaid lihtne, mehhaaniline akt, mille krooniks on orgasm. Sellel on üpris vähe ühist seksi kui seesugusega. Säärane lõdvestumisviis meenutab lühikest puhkust või sõpradega saunas käimist.

Imekspandavalt palju mehi suhtuvad masturbatsiooni just mehhaaniliselt ning asjalikult. Neile on see lihtsalt üks lõdvestusviis, kõrvuti õhtuse sõjafilmiga ning õllekannuga pärast tööd — tähtis on vaid tulemus.

Kena küll, kuid miks ei saa oma pingeid siis voodis maandada? Kas siis seks partneriga pakub vähem rahuldust? Hoopiski mitte. Seks koos oma alalise partneriga on meeste jaoks tõesti parim stressi maandamise viis, ometi eelistab suur osa nendest lihtsamat moodust. Põhjuseks on, et nad ei taha naist kasutada oma isiklike probleemide lahendusena.

Tuleb välja, et ka selles olukorras tegeleb mees eneserahuldamisega osaliselt sellepärast, et tahab partneri jaoks hea armastaja olla. Samuti väidavad mehed, et just masturbeerimine süütab lõkkele soovi tegeleda tormilise seksiga oma sõbratariga… Kui eneserahuldamine neile seksist rohkem meeldiks, siis eelistaksid nad ju ainult üksindust.

Ka daamid teevad seda

Lõpuks veel üks argument selleks, et meeste mänge “seaduslikustada” ning lõpetada arvamus, et see on naise jaoks midagi solvavat. Naised, kellel on kindlad partnerid, jätkavad samuti enamalt jaolt masturbeerimist ega näe selles absoluutselt mingit ohtu oma liidule kallimaga.

Need on faktid

  • - Vastavalt uuringutele masturbeerivad mehed kaks korda sagedamini kui naised.
  • - Kõige aktiivsem aeg masturbatsiooniga tegelemiseks on 16-20 aasta vanuselt.
  • - 72% abielumehi masturbeerib keskmiselt 24 korda aastas. 68% abielunaisi aga keskmiselt 10 korda aastas.
  • - Masturbatsioon ei ohusta mingil moel tervist, kui ta pakub rahuldust ja rõõmu.
  • - Spetsialisti abi vajavad need, kes tunnetavad seejuures rahutust ning tugevat süütunnet. Need on reeglina inimesed, kelle jaoks oli masturbatsioon lapsepõlves range keelu all ning kellele sisendati, et see on amoraalne ning tervisele kahjulik.

    Varem ilmunud: Masturbeerimise test