81 protsenti naistest soovib oma elu muuta, 67 protsenti tunneb end kui orav rattas ning on maha käinud ja 60 protsenti leiab, et meeste elu on lihtsam.

Suurbritannias läbi viidud naiste elustiili uuring näitas, et 59 protsenti naistest peab masenduse põhjuseks halba seksuaalsuhet ja 58 protsenti stagneerunud seltsielu.

2000 umbes 38-aastaste naiste hulgas viis küsitluse läbi terviseajakiri Top Sante.

Küsitlus näitas ka, et 59 protsenti naistest otsib lohutust pudelist ning 74 protsenti söögist.

Ajakirja toimetaja Marina Gask ütles, et naiste „omada kõike“ unistus on muutunud „teha kõike“ luupainajaks. Naisi pommitatakse pidevalt informatsiooniga heas vormis olevate kuulsustest, kellel paistab olevat kõik, ilma et nad selleks vaeva peaksid nägema. Tegelikkuses näeb enamus naisi kõvasti vaeva, et hoolitseda perekonna eest ja hoida töökohta, kus neilt nõutakse väga palju, ja et ots otsaga kokku tulla. Raskele rabamisele vaatamata on neist paljud kõrvuni võlgades ning nad on emotsionaalselt kurnatud, rahaliselt edutud ning seksuaalselt ja sotsiaalselt rahuldamata.

Lühidalt öeldes, naised elavad läbi elustiili kriisi ning nad tahavad oma elu muuta. Üks raskemaid probleeme on püüdlus saavutada täiuslikku keha. 92 protsenti naistest ei ole oma kehaga rahul ja 85 protsenti neist ütles, et kehaga seotud alaväärtustunne ei lase neil elu nautida.

Kuigi 80 protsenti küsitletud naistest oli normaalses kehakaalus, sooviksid nad olla saledamad. 26 protsenti ütles, et on valmis minema iluoperatsioonile, kusjuures viis protsenti alla 38-aastastest naistest on seda juba teinud.

Enamus küsitletud naistest tahtis rindu kas suurendada või vähendada, süstida botoxit, teha rasvaimu, pingutada lõuaümbrust, tõmmata kõhtu sisse, eemaldada kortsud silmade ümbert ja üldse näolt.

Lõputute erinevate rollidega toime tulemine on koormaks 87 protsendile naistele, kellest 62 protsenti ütles, et peamine probleem nende elus on leida tasakaal töö ja elu vahel.

66 protsenti naistest tahab vabaneda rutiinist ning 52 protsenti soovib vahetada töökohta.

86 protsenti täiskohaga töötavatest naistest ütles, et nad teevad ära enamuse majapidamistöödest ning 77 protsenti ütles, et ka laste eest hoolitsemine on valdavalt nende kohus.

56 protsenti ütles, et nende igapäevaelu valdav emotsioon oli masendus.

Teine oluline probleem oli rahapuudus. 78 protsenti naistest ütles, et nende elu on finantsiliselt kurnav, 49 protsenti tunnistas, et nad kulutavad rohkem kui teenivad, ja 55 protsendil on krediitkaardivõlad.

Naistele teeb tuska ka vanus — tervelt 93 protsenti naistest muretseb vananemise pärast.

Naistele teevad muret ka eluasemega seotud kulude kallidus (77%), rasked kuriteod (71%), tervishoiuteenused (60%), ületöötunnid (51%) ning kliima (48%).

Naistele teevad muret ka ebasõbralik kultuur (42%), ühistranspordi kehv olukord (39%), hariduse kvaliteet (37%), seksist läbi imbunud ühiskond (33%) ja ängistus (37%).

44 protsenti naistest on nii tüdinud elust Suurbritannias, et nad elaksid pigem välismaal. Naistele ei meeldi sugugi sellised rollieeskujud nagu Victoria Beckham, Jordan ja Cherie Blair — 56 protsenti küsitletutest ütles, et tavalistel naistel ei ole sellistest eeskujudest abi.

Maailma kõige ilusamaks naiseks tunnistati Hollywoodi staar Catherine Zeta Jones. Ideaalsel naisel oleksid tema nägu ja rinnad, Jennifer Anistoni juuksed, Kylie Minogue istmik ja Victoria Beckhami jalad.

Briti naised imetlevad kõige rohkem oma emasid, Madonnat ja Margaret Thatcherit.

Daily Mirrori materjalide põhjal