Mul olid pikad, sirged, poolde selga ulatuvad juuksed, veidi järku lõigatud. Aga mulle ei meeldinud, et nad sirged on. Koolipidudele eelneva öö magasin tavaliselt patsidega, et neid kohevamaks ja lokki saada. Eriti hea oli minu arust tulemus siis kui pinginaaber tegi kalasaba-patsid — siis olin tõeline kahupea. Seega tundus tõelise õndsusena, kui poodi ilmus lokivedelik “Luxus”, mis võimaldas ise endale lokid teha! Mõeldud-tehtud. Ja loomulikult mitte rullidega, vaid ikka kalasaba-patsidesse!

Ma ei mäleta protsessi üksikasjalikult aga kuna tegemist ikkagi keemiaga, lugesime hoolega instruktsiooni ning pidasime sellest ka kinni. "Juuksurisalongi" avas pinginaaber oma kodus ning kui tulemus käes, rääkisid tema kehakeel ning suu erinevat juttu. Keha väljendus õudust, suu rääkis, et päris äge. Ma ei osanudki kohe seisukohta võtta, läksin õnnelikuna koju. Sellest, mis juhtunud oli, sain aru järgmisel hommikul kui kamm ei käinud enam juustest läbi. Peeglist vaatas vastu tolmuhari. Juuksed olid surnud — karedad, tuhmid ning millegipärast hoidsid otsad ülespidi, mis tegi mu järgulise soengu eriti kohutavaks.

Esialgu püüdsin teha nägu, et kõik on väga lahe ning just sellist tulemust ma ootasingi. Siis külastasin juuksurit ning parim, mis ta teha suutis, oli nad kõige lühema järgu järgi alt sirgeks lõigata. See tähendas peaaegu õlgadeni juukseid, mis oli veidi parem kui enne. Keskkooli lõpupiltidelt vaatan vastu samasuguse lühikese soenguga, suurem osa tolmuharjast on välja kasvanud, vaid otsad meenutavad veel seda päeva, mil ise keemilised lokid tegime.

Loe veel: AUHINNAMÄNG: Kirjuta meile oma suurimatest iluapsudest ja võida auhind Avonilt!" href="http://naistekas.delfi.ee/elu_on_seiklus/mistoimub/auhinnamang-kirjuta-meile-oma-suurimatest-iluapsudest-ja-voida-auhind-avonilt.d?id=58345920">AUHINNAMÄNG: Kirjuta meile oma suurimatest iluapsudest ja võida auhind Avonilt!