Inimese energeetika on lihtsalt niivõrd keeruline, et kõigele ei pääse korraga ligi. Iga õppetükk on igale hingele erineva tähtsuse ja sügavusega. Mõni mure laheneb lihtsalt. Samas mõni karmiline pusa jookseb läbi mitmete elude. Sellepärast on selle lahendamiseks vaja suuremaid pingutusi ja erinevaid lähenemisi. See lihtsalt on nii, heitumiseks pole põhjust. Lahenduses peituv saavutus on selle võrra hinnalisem.

Võid tõeliselt süvenedes lugeda mitut valdkonda puudutavat raamatut, aga tarkuse enda ellu rakendamise võime võib tulla alles mõne aja pärast. Leidsin ennast just ühest raamatust pool aastat tagasi välja kirjutatud mõtteid lugemas ja taipan, et saan nendest nüüd oluliselt sügavamalt aru.

Puudu võib olla lihtsalt taipamiseni viiv ühenduslüli, mida ka mitmetest raamatutest ei leia või mida pole sa seni valmis nägema. Mustrile, mis harmoonilist elu segab lahenduse otsimine võiks sel juhul olla olemise viis. Võta seda kergelt ja mänguliselt, teekonda nautides. Ja aegajalt võiks kiiva lahendusteotsingu täielikult lahti lasta. Las ta olla. Las ta puhkab ja saad ise ka puhata. Vahel aitab endapoolse surve vähendamine lahendusel ilmuda.

Alati on kaval küsida: “Mida oleks vaja selleks, et ma saaksin selle probleemi lahendatud?” Ja siis rahulikult aga tähelepanelikult oodata. Vastus võib ilmuda täiesti ootamatul hetkel ja moel.

Kunagi ei ole mõtet vabanemise otsingutel alla anda, sellepärast, et siiani tehtud töö pole vilja kandnud. Ehk saad peagi ligi järgmisele kihile, mis viib lahenduse tuumale lähemale. Võibolla vajab keha või hing lihtsalt rohkem aega, et energeetilistest kammitsatest vabaneda. Kaval oleks küsida: “Kas siiani olen püüdnud lahendust leida rohkem väliseid tegureid mõjutades ja nendega tegeledes, või olen proovinud muuta iseennast seesmiselt?” Oskuste puudumisel enda eneregeetika parandamiseks võib aidata kui muuta oma suhtumist, hoiakuid ja harjumusi. Ehk aitab see lahendusele lähemale?

Rohkem sarnaseid teemasid leiad Taavi blogist — rahuleidjad.wordpress.com!