Otsusta moe tulevik ise
Kes minevikku ei mäleta, see elab tulevikuta ehk tundes moeajalugu, kasvab võimalus tabada teolt isehakanud moegurud, kes kevadhooajaks kõikvõimalikke koledusi soovitavad!
Eesti Ajaloomuuseumi krapsakad tegijad ongi hakkama saanud tänuväärse teoga. Nimelt on nad väikese osa oma tekstiilikogust Ülemiste keskusesse viinud, et heita pilk naiste rõivamoele 20. sajandil.
Tasuta näitusel on eksponeeritud valik rõivakomplekte erinevatest kümnenditest: 20. sajandi alguse naisteriided, 1920. aastatel lühikeseks muutunud seelik, 1930. aastate luksuslik õhtukleit, koolilõpukleit 1960. aastatest ja Ivo Nikkolo kollektsioonist pärinev pidulik rõivastus 1989. aastast. Näituse toob 21. sajandisse Karolin Kuusiku ja Liisi Eesmaa rõivabrändi Tallinn Dolls kollektsioonist pärinev komplekt.
Vaata lähemalt siit.

Pilt ütleb rohkem kui...
Laupäeval toimub Rotermanni kaubamajas fotograafiale ja videokunstile pühendatud päev FÖÖ. Korraldajate üllaks eesmärgiks on meelitada sind kodust välja, et tegeleda koos ühe populaarseima hobiga maailmas - fotograafiaga.
Tasuta ürituse külastaja astub ruumi sisse ja satub nagu suurde fotostuudiosse, kus toimuvad üheaegselt erinevad fotosessioonid ja õpitoad. Saalis on paigutatud lava kus toimuvad modellide esinemised ja performance'id. Oodatud on kõik - asjaarmastajad, professionaalsed fotograafid ja muidugi pealtvaatajad. Et asjal rütmikamat jumet oleks, on kohal ka suured kõlarid, puldid ja nende taga elusad DJ-d.
FÖÖ täpsemat ajakava ja muud head infot uuri siit.

Meie muusika tippfestival on käes!
Väheste eest on jäänud varjatuks teadmine, et sellel nädalavahetusel toimub Tallinn Music Week.
Ega TMW polegi midagi enamat kui pealinna muusikaelu kihama lööv Eesti ja Baltikumi ainus ulatuslik muusikatööstuse seminar-konverents ning suurim Eesti muusika festival!
TMW on ühtlasi Eesti muusika intensiivkursus, mis tutvustab ühe äärmiselt tihke nädalalõpu jooksul tähelepanuväärseimat ja omanäolisemat muusikat, mida meie koduvabariigis luuakse ja mängitakse. Õiglane on nimesid mitte nimetada, sest kõik hea ja soovitatav siia lihtsalt ära ei mahuks!
Vaata parem siit!

Sarviktaadi kümme peegeldust
Väga sisukas filmiamps ootab sind Coca-Cola Plazas, kuhu on jõudnud filmirull nimega "10 viimast Vanapaganat".
Tegemist on Balti Filmi ja Meediakooli teise kursuse tudengite lühifilmide programmiga. Nende värsked lühifilmid põhinevad A.H Tammsaare romaanil "Põrgupõhja uus vanapagan".
Kas te olete valmis kõiksusse sulama? Kas inimene on patune, kus on lunastus, mis on õndsus? Sinu ette jõuavad kümme täiesti omanäolist ja eriilmelist lühifilmi. Osades Guido Kangur, Roman Baskin, Kristjan Sarv, Andres Mähar, Tõnu Mikiver, Pääru Oja jpt.
Uuri lähemalt siit.

Värvilist nädalavahetust!