Ürituse eesmärk on:

  • propageerida puhast eestimaist mett, meie mee ja mesindussaaduste kõrget toiteväärtust, häid tervendavaid ja hügieenilisi omadusi;
  • tutvustada tarbijaile kodumaise mee tootjaid ja luua mõlemale poolele kasulikke kontakte.

Kohapeal pakuvad mesinikud degusteerida erinevat mett ja saab teavet mesindussaaduste liigi, päritolu ja omaduste kohta.

Müügil on turuhinnaga mitmekesises valikus Eesti mett. Saab osta mesindussaadusi nagu taruvaik, õietolm jm, tervistavaid ja kosutavaid meesegusid, ravimtaimi ning teisi loodustooteid, samuti mesindussaadustest ja loodustoodetest valmistatud preparaate ning kosmeetikat.

Kuna üritus toimub vahetult enne naistepäeva, siis on palju huvitavat ja kasulikku pakkuda just naistele, kes saavad teadmisi ja oskusi tasuta loengutel. Õpetatakse mee kasutamist koos ravimtaimede ja teega organismi tugevdamiseks, meetoitude valmistamist ning räägitakse nende kasulikkusest.

Kingitusteks võib valida lilli, ehteid, laias valikus käsitööd, kosmeetikat, keraamikat, loodusakvarelle, samuti naisi huvitavat kirjandust.

Mesinik Hinge Laur räägib lastele mesilaspere elust, lapsed saavad mesilasi joonistada ja värvida. Kohvikus pakutakse meesööke ja -jooke, taustaks muusika. Kohal on mesindussaaduste ravi konsultant dr Ilmar Särg, Tartu Ülikooli kliinikumi arst-õppejõud.