Kolmandat korda peetav festival on Eesti ja lähiriikide unikaalseim tantsusündmus, mille tantsutunnid sobivad eelneva tantsukogemuseta inimestele ning tantsude valik ja geograafia ulatuvad Ladina-Ameerika ning swing-tantsudest Lähis-Ida peotantsude, klassikaliste seltskonnatantsude ning Soome humppani. Esmakordselt saab viie tantsustiili puhul osaleda pikemates, 2 h kestvates õpitubades ning uudseks lähenemiseks on ka spetsiaalselt meestele mõeldud tantsutund, kus saab õppida Liibanoni populaarseimat pidudel tantsitavad tantsu dabke.

Festivalil tantsitakse peamiselt seltskondlikke tantse (social dancing inglise keeles), mis tähendab, et esikohal on suhtlus teiste tantsijate ning partneriga ning positiivse meeleolu loomine. Paaristantsude puhul vahetatakse tunni jooksul partnereid või toimub tantsimine üldse grupis. Lisaks eelnimetatule saab festivalil tantsida ka soolotantse. Telliskivi Tantsupeo eripäraks on paaristantsude tundides mees- ja naistantsijate hulga tasakaalu hoidmise põhimõte, mistõttu müüakse tantsutundidesse eraldi mees- ja naistantsijate ning paarispileteid.

Tantsude valik on väga lai, paaristantsude seas on nii tuntumad salsa, tango, lindy hop, bachata, zouk kui ka mitu sorti sambat (uudne samba funkeado, samuti samba pagode), semba, forró, bolero ning omapärane swing-tants collegiate shag. Grupi- ja soolotantsude tundidest on võimalik osaleda näiteks afro ja afro house'i, bollywoodi, Hawaii hula, reggaetoni, flamenco, pärsia tantsu, dancehalli, twerkimise tundides, samuti capoeiras ning isegi hommikujoogas. Tantsude kirjeldusi ja videonäiteid saab vaadata SIIT!

Tantsufestival toimub Telliskivi Loomelinnakus Vaba Lava teatri, Sõltumatu Tantsu Lava ning Lift99 saalides. Laupäeval (11.02) algab festivali programm kl 12.00, pühapäeval (12.02) kl 11.00. Festivalil osalejatele on ainsaks piiranguks vahetusjalatsite kandmise nõue õpitubades.

Tantsutunde viivad läbi treenerid 17 tantsuklubist, sealhulgas külalistreenerid Londonist (P & L Dance), Amsterdamist (BrasaZouk) ning Helsinkist.

Festivali ajakava ning piletid leiad SIIT!