Tegelikult olen ma rahulik inimene. Mul on madal vererõhk, mida ma pean hommikuti kohviga turgutama. Ma ei lähe endast kergesti välja, välja arvatud „teatud päevadel kuus“. Aga niipea, kui ma lähen liiklusesse, saan kõik oma rõhud korda. Ja jääb veel õhtuks perelegi.

Ma olen mõelnud, et autokoolis peaksid mehed ja naised eraldi õppima. Midagi ei ole teha  — naised lihtsalt on uimasemad. Neile peaks selgitama, mida ikkagi tähendab auto. See ei ole „lahe pleiss rõngaga“, vaid selge eesmärgiga liiklusvahend. Sellega liikumiseks on lausa seadused ja reeglid välja mõeldud. Ma saan aru, et mõni vasakukäeline naine ei saa elu lõpuni aru parema käe reeglist, kuid autokool ongi koht, kus neid asju õppida. Koolis võiks õpetada ka eraldi teemal „Kuidas mõelda ette oma teekond nii, et ma ei maga maha parempööret, ja kui magan, miks ma ei tohi pidurdada nii, et teised autod su taga hüplevad?“ .

Ja kindlasti värve peaks naistele õpetama. Et kollane joon ning sinine plats ei tähenda, et „kui sul tõesti kuhugi mujale parkida pole, no okei, pane siis siia!“

Minu ja teiste naise vahel on kuristik — mina „mõtlen“ rooli taga. Aga on naisi, kes „on“ rooli taga. Asi, mis mul vererõhu kohe üle normi viskab, on küsimus — naine, miks sa ei suuda kollase fooritule ajal käiku sisse panna, et rohelise tule hakul kohe kohalt söösta? Mida sa muned seal? Mida sa kabistad oma käigukangi? Miks sa sõidad oma ühe kuubise „sitroääniga“ nagu trollijuht, kellel on elekter lühises? Miks sa sõidad kahe sõidurea vahel? Otsusta ära, kuhu sa kuulud. Ja kui otsustad, näita suunatuld — ma ei kuule, mida sa seal omaette pobised.

Ja kui sulle on telefonikõne, siis tead, ma soovitan sul võtta tee serva — ma ei ole huvitatud sinu taga keset linna 30 km/h sõitmisest! Ja kui sa jäid kollase fooritule taga sööma või lapsega rääkima, siis pane ohutuled vargsi peale, siis ma tean arvestada. Või veel parem — sõida kogu aeg ohutuledega! Sest sa oled ohtlik mu vererõhule.

Ja veel, jõmm-naine, ära pritsi mind teeservas täis! Sa arvesta oma kummide vahega, ära usalda oma silmamõõtu — seda ei ole olemas. Ja kui keegi annab sulle kasutada Hummeri, siis tead — ära võta seda vastu, mõtle roheliselt! Sul ei ole vaja seda „sooja kongi“ lihtsalt sellepärast, et sõidad teistest kõrgemal — see ei ole siiski lennuk, kus maapealsed reeglid ei loe. Ja kui sa pargid, siis kasuta seda „lahedat rõngast“ ehk rooli! Saad ühtlasi rattaid sättida nii, et ei sõidaks teise ust kinni.