Naiste rahulolematus eluga on mitmel pool maailmas kasvanud enam kui meestel. Pärast Teist maailmasõda olid naised meestest selgelt õnnelikumad, kuid praeguseks on vahe kahanenud olematuks. Uurimuse järgi ei sõltu see asjaolust, kas naine on abielus või on tal lapsed.

Naised on aga edukamad enda harimises ja neil on parem seis otsustamaks, kas luua perekond või mitte.

Kauplusteketi Marks and Spenceri juhataja söör Stuart Rose leidis, et ei sugu ega emadus pole praegu karjääris enam takistuseks, kuid sellest hoolimata on paljud naised rahulolematud. Ja lisas: “Meil on naisastronaudid, naiskaevurid, naishambaarstid, naisärijuhid. Mida teile veel vaja on?”

Söör Stuarti sõnavõttu kommenteerinud dr Katherine Rake aga väitis, et siiski on paindlikkusest kõrgemate kohtade saamisel vajaka ja rõhutas soolist ebavõrdsust. “Naistel on kodus rohkem kohustusi ja seega on vajadus paindlikuma töökorralduse järele.”

Heatagevusfondi asutaja Erin Pizzey lisas, et kauaoodatud vabadus on kätte võidetud, kuid see pigem vangistab naisi ja ta näeb vaid kurnatud põlvkonda, kes üritab teha kõike korraga.

Uurijad möönavad, et õnnelikkus on subjektiivne. Sellest hoolimata räägivad uurimuse tarbeks kogutud andmed selget keelt. Teisalt on võimalik, et aastakümneid tagasi ei julgenud naised nii avalikult oma tunnetest rääkida, nüüd ollakse aga otsekohesemad.

Allikas: Mail Online