Jalad ootavad suviseid seiklusi kodumaal

Sel suvel tuleb palju kõndimist töö ja kodu vahet ja maalegi tuleb jõuda, et jalgu turgutada. Igal vabal hetkel viivad jalad mind, rahutut neiut, alati uutele ja põnevatele radadele, millest mõned on plaanipärased, teise tulevad äkitselt nagu äike keset kuuma suvepäeva. 

Kuna tööl tuleb kontsakingi kanda ja pidudelgi armastan kontsadega käia, siis maal käimised on puhkus mu jalgadele, sest teatavasti paljajalu käimine teeb head. Pole miskit paremat, kui hommikul kohvitass käes paljajalu minna vaatama, mida head peenra pealt suhu pista. Õhtuks on küll jalad mustad, kuid rõkkavad rõõmust, kui saavad saunas puhtaks küüritud ja pärast mõnusalt diivanil laiselda. 

Planeeritud puhkust ei ole mul sel suvel ette näha ja seepärast jalad võõra maa mulda puudutama ei saa minna, kuid graafikut sai sätitud nii, et augustikuus tuleb nädala jagu tööst vaba aega. Natuke planeeritult ja natuke mitte, kuid Ruhnu mineku piletid ära broneeritud. Pea pool nädalat saab ring rännata  ja tantsugi lubati. Pärast mõnusalt merevees jalgu jahutada ja tundubki puhkus. 

Tänavu on kindel plaan ka vähemalt ühel rahvajooksu üritusel osaleda ja mõned suvepäevadki on kavas, kuid enamus üritusi, seiklusi ja plaane tulevad jooksvalt, sest ootamatust ei saa kuidagi ette planeerida. Kunagi ei või teada, kas ma sel aastal tõstan jalad hoopiski õhku ja teen langevarju hüppe ära, või riputan ennasti benji köie külge või lihtsalt istun paadisillal jalad üle ääre kõikumas, või viivad jalad mind sel suvel printsiga kokku või otsustavad jalad paigal olla ja puhata. 

Kindel on aga see, et jalgade eest tuleb hoolitseda, et neil olek võimu ja jaksu seigelda.

Malve

* * *

Tants läbi suve

Töö, pood, kodu, saapad, kinnised kingad ja karvased sussid — selline oli talv ja suur osa kevadestki. Kuid nüüdsest muutub kõik. Aeg on varbad valla päästa ja ka neile maailma näidata. Kõigepealt muidugi jaanituli, tõenäoliselt Hiiumaal, kus Käina valla jaanitulel saab Kihnu Poiste saatel kindlasti varbad villi tantsida. Ehmatavale algusele (eelkõige varvaste jaoks) peaks tulema midagi rahustavat, muidu ei pea tervet suve vastu… Juu Jääbil Muhumaal on kindlasti midagi meeltele, seekord  kõige enam Ladina-Ameerika rütmide austajaile. Vahepeal tasub tantsust tuliseid varbaid merevees jahutada, näiteks Pärnu rannas ja vahelduseks kindlasti sisse astuda Ammende villasse, kus läbi suve on mitmeid mahedaid kontserte. Ja siis veel Järvi Suvefestival tähistamaks Neeme Järvi 75. juubelit — kindlasti imelised kontserdid Aile Asszony ja Anneli Peeboga. Tundub, et juulikuus Pärnust välja ei saagi — nii palju huvitavat on siin! Kuid siiski, juuli lõpus on käik Viljandi Folgile, kus Paabel ja Zetod ja Zorbas ja kes kõik head veel koos. August algab Kuressaare Merepäevadega ja lõpeb Peipsi ääres Kallaste sibulalaadaga, kust on talveks alati head-paremat varutud. Kindlasti tuleb aega leida, et nautida neid sumedaid ja romantilisi augustiöid, mil täiskuu annab oma etteaste.

Ja selleks, et me jalakesed ikka tublisti omanikku teeniksid, tuleb neid õhtuti healõhnalises vees vannitada, koorida, kreemitada, lakkida ja patjadel lebada lasta. Et siis hommikul taas uuele päevale koos rõõmsalt vastu astuda …

Katrin

* * *

Samm unistuste täitumisele lähemale

Minu suvi tõotab, ning on siiani ka end kinnitanud, et tuleb kirju nagu vikerkaar ning radade variatsioon on igas suunas avatud. Mida päikeselisem on päev, seda suurem on tahtmine minna, olla ja teha. Just see ongi suve puhul parim, et ilm pakub selleks enamjaolt kirjeldamatult palju võimalusi. Olles ise positiivselt meelestatud ning avatud uutele väljakutsetele, võivad jalad viia kuhu iganes ja kauaks iganes! Minu suvi on täis kõiksugu seiklusi nii maal kui merel, nii Eestis kui välismaal, nii üksi kui kaksi. Kui iseendaga olemine on rahulolev, saab rõõmu pakkuda ka teistele, minnes heade sõpradega randa, grillima või lausa pikemaks ajaks telkima. Kõige olulisem on siiski see, et teataks, mida tahetakse ning tehtaks kasvõi üks samm, et liikuda lähemale oma unistustele. Sammud viivad kuhu iganes fantaasia ulatub. Noore inimesena tunnen ma, et elul pole piire ning sunduslikke olukordi esineb mu elus üsna vähe nii et enamik ajast viivad mu sammud mind kokkuvõttes sinna, kuhu mu mõistus ja sisetunne mind suunavad. Suvi on ilusaim ja õitsevaim aeg kogu aasta jooksul, miks siis mitte nautida igat hetke, päikesekiirt, vihmapiiskasid ja olla õnnelik täpselt sellisena nagu elu meile seda pakub!

Kaili