See, et raseduse ilmnedes esimese asjana aborti pakutakse, on vist väga levinud nähtus. Me abikaasaga olime nii õnnelikud kui rasedustest viimaks kahte triipu näitas. Õhinal helistasin ITK infotelefonile ja ütlesin, et sai kodus test tehtud ja tahaks nüüd arstile tulla, kes raseduse olemasolu kinnitaks ja arvele võtaks. Natuke uuris vabu aegasid ja teatas siis, et ämmaemandatel on nii tihe graafik ja aegadega on kitsas käes, aga abordile saaks rutem. Kinnitasin, et aborti ma ei soovi, tahaks ikka ämmaemanda juurde. Uuris veel seal midagi ja küsis: "Olete ikka kindel, et aborti ei soovi?"

***

Sattusin noorukese, lollikesena ja arstide professionaalsusesse uskuva patsiendina noore meeskirurgi juurde. Probleemiks oli siis hemorroid. Arst käsutas mu kušetile pikali ja ise siis minu juures askeldades seletab, kui piinlik situatsioon see temale on ja polegi nagu varem sellist asja tal ette tulnud...Oi kui piinlik MINUL oli :D

***

Mina läksin kirurgi juurde, et lasta sünnimärgid eemaldada, kuna kaelakett hõõrus kaelal neid ja ka pulsomeeter oli ebamugavalt ühte hõõrumas. Kohale jõudes, küsis ta üldse et mis see pulsomeeter on. Lubas siis helistada protseduuri asjus ja pärast kirjutas mulle facebooki, et millal vastuvõtule tulla...kusjuures avastasin kirja 4 kuud hiljem kui aeg oli...

Teine seik jäi aega kui olin 18 ja pidin magnettomograafiasse minema, kästi kittel selga panna, aga tookord oli üks noorem mees seal, kes ütles et ma peaksin kõik riided seljast ära võtma, enne kui kitli selga panen..ehk siis KÕIk riided, mul oli suur hämming..ei teadnudki mis teha, arst ju käskis...siis tuli õige arst ja noomis noormest, et mida ta käsib noori näitsikuid lahti riietada, et tegelt pole üldse vaja, ainult metallesemed.... Õnneks ma ei jõudnud kõiki riideid seljast ära võtta siiski!

***

ühel maal elaval tuttaval oli esihambast suur kild väljas, läks siis linna proteesijate juurde uurima, et saaks äkki krooni peale panna.
kohe välisuksel nägi suurt silti, et järjekorda hakkame panema ... kuupäevast. et see oli juhuslikult just järgmine päev, siis jäi tuttav ööseks linna ja läks järgmisel hommikul varakult kohale, sest ta oli kuulnud, et järjekorda panemise päeval on hädalised vahel juba poolest ööst ootamas.
tema imestuseks polnud üldse mingit järjekorda, läks siis rõõmsalt registratuuri ja teatas, et soovib ennast järjekorda panna.
selle lihtsa soovi peale läks registratuuritädi näost imelikuks ja kukkus tänitama, et kas sa lugeda ei oska!
tuttav vastu, et kuulge täna on ju õige kuupäev... selle peale hakkas mutt hüsteeriliselt naerma ja teatas, et jah, kuu ja päev on küll õiged, aga kas sa AASTAARVU ka vaatasid? järgmine kord, kui proteesisoovijaid hakati järjekorda panema, oli alles aasta pärast...

***

Elasin siis Soomes ja läksin arsti juurde. Võttis vereproovi mingi moodsa aparaadiga ja hakkas siis närviliselt aparaati kopsima, kuna minu veri oli liiga hea, et kindlasti aparaat on tuksis :D Ja siis küsis, et mis allergiaid põen, mina vastu, et pole ühtegi allergiat! Seda ta kohe mitte ei uskunud, ütles, et igal inimesel on mingi allergia!

***

Paar aastat tagasi laps köhis kolmandat nädalat, läksime lapsega arstile. Perearst oli Soome ära läinud, asendaja optimistlik noormees. Kuulas kopsud ja üle arvas, et pole häda midagi, aga lapse riided ja jalanõud tuleks osta spordipoest. Et siis laps ei külmeta. Minu teismeline keeldub nüüd perearstile minemast.