Mina olin veel päris laps, kui selle märkmiku täitmist alustasin. Enamik sissekandeid on maha kirjutatud mu endast viis aastat vanema täditütre pealt, kes omakorda oli need kirjutanud maha endast vanema sõbranna pealt. Kuhu see ahel välja viis ehk kes on nende ridade algne autor ja milline ilmutus teda inspireeris, ei tea keegi… Mäletan, et kui täditütar mulle oma märkmikku esimest korda laenas, pidin ma vanduma, et hoian seda oma elu hinnaga. Ta kinnitas, et kõik need asjade tähendused ja ennustused selles märkmikus on absoluutne tõde — ta oli seda juba ise kogenud. Elasin pikki aastaid uskudes, et näiteks kui sa aevastad, siis tuleb vaid vaadata kella ja otsida vastavast tabelist välja, mida see aevastus sulle ennustab.

Kuna täna on naistepäev ja paljudel lugejatel on laual kallima toodud lillekimp, saab märkmikusarja pilootosaks “Lillede tähendused”. On ju hea kohe järele vaadata, mida su mees nende lilledega üldse mõtles.

Valge aster: olen õnnelik teades, et sind armastatakse

Begoonia: pakun sulle oma sõprust

Sirel: minu süda kuulub sulle

Valge krüsanteem: vana arm ei roosteta

Nelk: olen sinusse meeletult armunud

Varsakabi: nukrutsen sinuta

Lodjapuuõis: mu süda lõhkeb, kui sa mu maha jätad

Moon: unustagem lahkhelid

Kassinaeris: ma vajan rahu

Piparmünt: ma säilitan häid mälestusi

Pelargoon: tahan olla õnnelik

Punane roos: vasta mu armastusele samaga

Tulp: mul on sinuga hea olla

Tõstku see naine käsi, kelle mees kinkis talle täna kassinaeri! Mina pidin guugeldama, et teada saada, milline see lill üldse välja näeb. Aga ju siis 25 aastat tagasi oli tavaline asi, et mees, kassinaeris pihus, uksest sisse astus. Nii et selline vana märkmik on lisaks meelelahutuslikule väärtusele ka olulise mikroajaloolise väärtusega.

Järgmised tõed vanast märkmikust juba lähipäevil!