Sihtasutuse Jõgeva Haigla juhataja Peep Põdder märkis, et mõte Vaikuse Toa avamiseks tekkis Saksamaa haiglate eeskujul, kus
Stille Raum
’iks kutsutud toad juba aastaid olemas. “Haiglas on vaja tubasid, kus patsiendid ja ka meedikud saaksid vajaduse korral üldisest haiglamiljööst eemal olla, oma mõtetele ja probleemidele keskenduda,” lausus haiglajuht. “Haiglas tekib ikka vajadus delikaatsust ja vastastikust usaldust eeldavaid jutte ajada, milleks sobib hästi just Vaikuse Tuba,” avaldas arvamust ravijuht Kalle Piiskoppel.

Vaikuse Toa õnnistas EELK Jõgeva Koguduse õpetaja Valdo Reiman. Pidulikul tseremoonial osales Eesti Vabariigi presidendi abikaasa proua Evelin Ilves.

Vaikuse Tuba kaunistab rahustavalt mõjuvates rohelistes ja lillades värvitoonides vitraaž, mille maalis Jõgeva lähedal elav kunstnik Robert Suvi.

Saksamaa haiglates on Vaikuse tubades kaks raamatut, enamasti Piibel ja Kolumats. Jõgeva Haigla Vaikuse Toas saab aga lugeda samuti Piiblit ja Oskar Lutsu Kevadet, mis valiti kirjanduslektüüriks seetõttu, et see on läbi ja lõhki Jõgevamaaga seotud teos.