Naise pisarad sisaldavad aineid, mis muudavad ta vastassugupoole jaoks vähem atraktiivseks, selgus läbiviidud uuringust. Mees ei pruugi sellest ise arugi saada, kuid tema aju tunneb kohe signaali ning igasugune kirg ja iha hääbuvad.

Uuringu läbiviijad jõudsid sellisele järeldusele, kui palusid 60 vabatahtliku hulgast kuuel naisel korduvalt vaadata kurba filmi ning kogusid nende pisarad eraldi karpi. Seejärel pandi pisarad naiste näole tagasi ja paluti meestel lähemale kummarduda. Teisele grupi puhul kasutati aga tavalist soolast vett.

Meeste sõnul lõhnasid mõlemad „pisarad“ samamoodi, kuid kui neile näidati naistest pilte, siis need, kes olid ka päriselt nutnud, hinnati tunduvalt ebaatraktiivsemaks.

Hiljem näidati meestele samuti kurba filmi ning jälgiti reaktsioone. Neil, kes olid tõelisi pisaraid enne nuusutanud, langes testosterooni tase, kuid võltspisaraid näinutel mitte.

Uuringu läbiviijate sõnul aitavad pisarais sisalduvad ained naistel end vägivalla eest kaitsta, kuna madaldavad meeste testosterooni taset.

Allikas: DailyMail.co.uk