1. Vihkaja

Maailmas on seitse miljardit inimest ja kõikidega läbi saada ei ole lihtsalt võimalik. Ja see ongi hea, sest erinevus rikastab ja annab meile võimaluse välja selgitada, kes ja mis tegelikult olulised on. Su ümber on inimesi, kellele sina ei meeldi ja kes sulle ei meeldi. Mida suurema osa neist suudad oma elust eemal hoida, seda lihtsam sul endal on.
Mida kiiremini sa õpid teisi võtma just nii, nagu nad on, ning püüad üle olla oma soovist kas neid muuta või ennast nende heameeleks parandada, seda kiiremini saad sa oma eesmärkide ja heaolu poole püüelda

2. Eks

Olgu see su endine kallim või sõbranna — lahkuminek toob alati südamevalu ja pisaraid. Parandada suhet, mis on lõplikult katki, ei ole mõtet, kuigi paljud seda meeleheites ikkagi üritavad. Tavaliselt on tulemuseks veel hullem südamevalu ja kahetsus raisatud aja pärast. Inimeste seltskonnas viibimine, kellega sa end mugavalt ei tunne ja kellega koos olles ei tea, kuidas istuda, kuidas astuda, mida öelda ja kuhu vaadata, ei mõju su enesetundele ja enesehinnangule just hästi. Viska nad oma elust välja ja püüa mäletada neist ainult head.

3. Stressipall

Kui sa leiad end pidevalt psühholoogi rollis, kuulamas sõbranna lõputut hala sellest, kuidas tal on tööl halvasti, mehega tülid, lapsed rumalad, enesetunne kehv, tervis niru ja ilm ka kole, on aeg sõbrannale “head aega” öelda. Tõsi — lähedastele tuleb raskel ajal abiks olla, kuid kui saad temalt pikka aega ainult negatiivseid emotsioone ja tunned end pärast temaga kohtumist kui tühjakspigistatud sidrun, on aeg see suhe lõppenuks lugeda ja leida enda ellu inimesi, kes sind inspireerivad, rõõmustavad ja sulle hea enesetunde tekitavad. Sõbranna ülesanne on sind õnnelikuks teha, mitte sulle muresid juurde tuua!

4. Vaidleja

Me kõik teame selliseid — need on inimesed, kes vaidlevad lihtsalt vaidlemise pärast või tõsimeeli arvavadki, et nad on maailma kõige targemad. Nad teevad maha su iga valiku — riided on sul valed, mees nõme, lapsele valisid vale kooli, süüa teha ei oska, laelambi valisid ka inetu ja mis nipiga sa üldse sellise töökoha endale napsasid?!
Sul on õigus teha omi valikuid ja see, et talle need ei meeldi, on tema, mitte sinu probleem. Sa ei pea oma elu tema tahte järgi sättima, arvaku tema mida tahes ja olgu ta nii oluline kui tahes. Pidev enese allasurumine viib sind lõpuks täielikku ahastusse ja mõjub su tervisele kohutavalt.

5. Ärakasutaja

Keegi ei saa sind ära kasutada, kui sa seda ise ei luba. Kui tunned, et keegi kohtleb sind halvasti, on ainult sinu võimuses seda muuta. Üksteise aitamine on üks asi, aga pidevalt kellegi teise eest töö ära tegemine, raha laenamine, appi tõttamine teiselt inimeselt midagi vastu saamata on enesehävitus ning sa ei pea seda tegema.

6. Halb eeskuju

Kas leiad end selle inimesega koos olles alati olukordadest, mida sa tegelikult ei naudi või pärast kahetsed? Aeg on hüvasti jätta! Ja kiiresti!

Allikas: Huffington Post