1. Kui õnnelik ma olen? Millise hinde ma enda õnnele kümnepallisüsteemis annaksin?

Võta vastamisel arvesse kõiki aspekte — töö, eraelu, sõprus, enesetunne jne. Ole enda vastu aus, ära liialda ega dramatiseeri üle. Ainult nii saad teada, mida sa tegelikult tunned, ning jõuad ka arusaamani, mida peaksid tegema, et olukorda parandada.

2. Millist elu ma tahaksin elada?

Kujutle oma elu kümne aasta pärast. Kas sa oled siis oma eluga rahul, kui jätkad täpselt samamoodi nagu täna? Kas su töö, suhted ja elustiil rahuldavad sind? Kujutle oma unelmate elu. Kuivõrd kujutlus ja reaalsus erinevad? Mida saaksid teha, et soovid täituksid?

3. Mida edu minu jaoks tähendab?

Mõne jaoks tähendab edu juhtivat positsiooni ja tõusmist karjääriredelil. Teine hindab hoopis rohkem reisimist või laste kasvatamist. Tee selgeks, mis on sinu jaoks tähtis ja ära lase kellelgi teisel öelda, kuidas peaksid oma elu elama.

4. Mis mulle rõõmu valmistab?

On see kirjutamine, sport, muusika, heategevusega tegelemine? Mis see ka poleks — leia selle jaoks aega!

5. Mida saaksin järgmise kahe nädala jooksul teha, et mu elus oleks rohkem rõõmu, kirge ja mõtet?

Kõik eelnev on küll tähtis, aga ei mõjuta su elu mitte kuidagi, kui sa ise tegutsema ei asu. Alusta väikestest asjadest. Alusta oma blogi. Pane end tantsukursustele kirja ja käi vähemalt proovitunnis ära. Võta ühendust kaugemal elava sõbrannaga. Osta lennupiletid. Sa tead ise, mis sind õnnelikuks teeb — ära siis lükka seda edasi.

Allikas: Huffington Post