Danielle`i põhisõnum on, et igal inimesel on õigus olla paks ning see, et meile surutakse peale haiglaslikult kõhna välimust ja nõutakse saledat figuuri, on lihtsalt vale. Ka paksul naisel on õigus tunda end ilusa ja atraktiivsena, ja kui mitte seda, siis vähemalt on tal õigus käia tänaval ja ujulas nii, et keegi teda ei vahi ega solva.

Danielle`i enda võitlus kehakaaluga algas juba lapsepõlves. Enda sõnul ei ole ta kunagi olnud peenike, pigem alati ülekaalus ning selle tõttu depressioonis. Vanemad soovitasid tal 11aastaselt eratreener võtta ja tõsiselt kaalulangetusega tegelema hakata. Kogu kehakaalutralli tulemusena tekkisid naisel toitumishäired ning stress ja depressioon süvenesid. 18aastaselt jõudis ta psühholoogi juurde, kes aitas tal oma peas selgust saada ning siis avas ta ka oma Instagrami konto, et aidata teistel samasuguste probleemidega maadlejatel kiiremini abi leida.

Naine otsustas, et paks olla on okei ja et paksudel on samasugune õigus käia rannas, kanda bikiine ja liibuvaid riideid ning tunda end kaunina kui alakaalulistel ja seda sõnumit ta nüüd läbi Instagrami maailmale levitabki.

Kahjuks tuleb noorel naisel aga igapäevaselt rinda pista tapmisähvardustega, sest internetitrollid ei paista mõistvat, et igal inimesel on õigus olla õnnelik just sellisena nagu ta on. Ülekaalu peetakse jätkuvalt häbiasjaks ning pakse on justkui okei ja normaalne alandada ja mõnitada. “Mu postituste alla ilmuvad sajad kommentaarid, kus öeldakse, et mind tuleks ära tappa või ära vägistada, sest paks olla on kole ja paksuna ei tohi ma oma keha avalikult näidata,” ütleb naine.

Need ähvardused tulevad seetõttu, et inimestele on pähe taotud üks konkreetne elu- ja ilumudel: sa pead olema peenike, et olla tervislik, terve ja õnnelik. Inimestel on paksude kohta nii palju eelarvamusi ja ka valearvamusi ning neid ei kardeta välja öelda.

“Minu eesmärk on, et inimesed hakkaksid mõistma seda, et ka paksud inimesed on eelkõige inimesed, neil on samasugused õigused nagu peenikestel ning soovin kõige rohkem seda, et paksu inimese iseloomu, võimete ja elustiili osas ei tehtaks järeldusi ainult tema välimuse pinnal,” selgitab naine.

Avalda ka sina arvamust!