1. Mõtle ette!

Kui sa pole varem olnud kalendriinimene, siis nüüd on käes aeg selleks hakata. Kohustuste üles kirjutamine teeb elu palju lihtsamaks — nii näed juba ette, millega sul tulevikus rinda pista tuleb.

2. Vali välja paar mugavat riidekomplekti

Hoia endast “mul ei ole midagi selga panna” paanikad eemal! Tee paar riidepuud tühjaks ning sobita nende peale kokku komplektid, mis alati toimivad. Sellisel juhul saad kiirel ja nõutul hommikul ühe neist kapist haarata ja selga panna.

3. Too ellu vaheldust

Käid päevast päeva ühte ja sama rada pidi? Too oma ellu vaheldust ja avasta oma kodukohta — vaheta oma igapäevast marsruuti, käi mööda tundmatuid tänavaid ja teid. Väldi rutiini! Pikemad ringid mõjuvad hästi ka figuurile ja sobivad ideaalselt vaimu värskendamiseks!

4. Hinga paar korda sügavalt sisse

Satud olukorda, kus tunned, et tahad juukseid peast kiskuda ja karjuda? Ja see on kellegi teise süü? Siis hinga paar korda sisse, mõtle sellele, et tegemist ei ole sinu loodud tsirkusega ja sina ei ole üks neist ahvidest, kes seal tantsib. Vaata olukorda selge ja rahuliku pilguga.

5. Lihtsusta!

Kohvikus käies telli kalli ja uhke kohvi asemel hoopiski tassike musta teed. Säästad raha ja hoiad asjad lihtsana.

6. Puhka

Mine voodisse iga päev 10 minutit varem kui planeeritud.

7. Viska halvad mõtted peast!

Ära mine närvi inimese peale, kes jooksis sulle poes otsa või lapse peale, kes bussis karjub. Sisenda endale häid mõtteid ja proovi neile head soovida.

8. Ära lange allahindluste ohvriks

Kui näed poes kaupa, mille hinnaks on pandud 1 euro, siis ära mine hulluks. Osta seda ainult juhul, kui sul on seda tõesti vaja!

9. Üks asi korraga!

Keskendu ainult ühele asjale — kui koristad kodu, siis ära pese aknaid ja nõusid samal ajal. Lõpeta üks tegevus enne, kui teist alustad.

10. Ole positiivne!

Kui leiad end murepilvedest ja mõtlemas kõigele halvale, mis sinuga võib juhtuda, siis tee ruttu paus! Mõtle hoopis kõigele heale ja positiivsele, mis sind tabada võib!

11. Ütle jah!

Mine sinna üritusele, mida su sõbranna korraldab! Olenemata sellest, et sa ei tea sealt mitte kedagi. Aeg on uusi tutvusi sobitada.

12. Leia kõiges õppetund

Kui sinuga juhtub midagi halba või satud täbarasse olukorda, siis katsu sellest kõigest leida üles oma õppetund. Nii ei astu sa enam teist korda sama reha otsa.

13. Ole lahke

Tee komplimente! Nii võid panna mõne kurva inimese naeratama ja kindlasti tuleb kõik hea lõpuks ringiga tagasi.

14. Ole enda suhtes ratsionaalne

Kui tabad end mõttelt, et sa ei saa millegagi hakkama, siis vaata asja selgema pilguga. Kas selle negatiivsuse pani sulle pähe keegi teine kui sina ise? Kui jah, siis viska see kohe peast!

15. Lase endal niisama olla

Sa ei pea kogu aeg igale poole tormama ja kõike tegema. Vigade tegemine on ka täiesti okei! Lase endal ometi hingata!

16. Jälgi oma instinkte

Kui tunned, et pead midagi tegema, siis tee seda! Vahet ei ole, kui see kellelegi ei meeldi!

Allikas: The Frisky