Mäng "Active Shooter" peaks tulema välja juba 6. juunil, vahendab uudistekanal CNN. Mängu taga peitub bränd Revived Games, mille taga omakorda Venemaa ettevõte nimega Acid. Mängu oli plaanis müüa platvormil hinnavahemikus 5-10 dollarit.

Mängijatel on võimalik valida, kas nad soovivad olla tiimiliige SWAT tiimis, kes peab tulistaja relvituks tegema või eelistavad nad kehastuda hoopis koolitulistaja rolli, kelle eesmärgiks on "jahtida ja hävitada".

Ryan Petty, kes kaotas veebruarikuus Marjory Stoneman Douglase keskkoolis toimunud tulistamises oma 14aastase tütre, nimetas mängu säutsu vahendusel "põlastusväärseks".

"On täiesti õudne, et Valve Corp. soovib teenida kasumit glamuriseerides tragöödiaid, mis mõjutavad meie koole üle riigi," kirjutas ta. "Laste turvalisus on oluline probleem, mis mõjutab meie kogukondasid ja pole mingit moodi "mäng"."

Fred Guttenberg, kelle tütar Jamie suri samuti Parklandis toimunud tulistamises, palub inimestel seda mängu boikoteerida. "See ettevõte peaks saama kaela kõigi nende inimeste viha, kes hoolivad koolidest ja inimeste turvalisusest ning see peaks algama kohe. Ärge ostke seda mängu oma lastele või ükskõik millist selle firma mängu," säutsus ta.

Valve Corp. kommenteerib olukorda järgnevalt: ""Active Shooter" pole esimene videomäng, mis simuleerib koolitulistamise stsenaariumit, aga see võib olla esimene selline mäng pärast seda, kui 27 inimest kaotasid oma elud hiljutistes massitulistamistes, mis leidsid aset Parklandi ja Teksase Santa Fe keskkoolides."

Mänguplatvormil Steam seisab ka lause: "Palun ärge võtke seda kõike tõsiselt. See on lihtsalt simulatsioon ja mitte midagi rohkemat. Kui tunned, et tahad end ümbritsevaid inimesi haavata, otsi palun abi kohalikult psühholoogilt või helista 911."