Nimelt kuulutas Donald Trump möödunud reedel aprillikuu üleriiklikuks seksuaalsest ahistamisest rääkimise ja selle vältimise kuuks.

“Seksuaalse ahistamisega seotud kuriteod on meie ühiskonnas traagiliselt tavapärased ja liiga sageli suudavad ahistajad vastutusele võtmist vältida,” väitis president.

Kogu lugu on aga väga irooniline just seetõttu, et vähemalt 19 naist on hoopis süüdistanud Donald Trumpi seksuaalses ahistamises ja vääriti käitumises. Hetkel pole talle veel konkreetset karistust määratud ja ta keeldub ka suurriigi presidendi positsioonilt tagasi astumisest, kuigi tema vastu on esitatud mitu kohtuasja ja ta on ka ise naiste teemal väga sageli kohatult sõna võtnud.

Seksuaalse ahistamise teemad on üle maailma saanud viimastel kuudel väga laialdast kajastust ja tegemist on kõigi naiste jaoks väga olulise teemaga. Kogu kajääri jooksul on Trumpi mitmeid kordi seksuaalses ahistamises süüdistatud. Troonilt on löödud mitmed võimukad mehed nagu filmiprodutsent Harvey Weinstein ja telestaar Matt Lauer, aga Trumpil on tänase päevani õnnestunud esitatud süüdistusi eirata. Kuigi Trumpi advokaadid ja ka Valge Maja on kõiki seksuaalse ahistamisega seotud süüdistusi eitanud, teatas presidendi administratsioon reedel, et nad on võtnud oma südameasjaks kõik kurjategijad päevavalgele tuua.

Üks Twitteri kasutaja otsustas seepeale kutsuda aprillikuu hoopis riiklikuks iroonia kuuks.