Urmas Reinsalu ei sobi justiitsministri ametisse, sest:

1. Tema kahetsus oma väljaütlemise kohta naistevastase vägivalla vastu on võrreldav naistevastase vägivalla tolereerimisega. Justiitsministri vastutusalasse kuulub võitlus naistevastase vägivalla vastu ning kui minister ei mõista selle olulisust, siis pole seotud tegevused ka usutavad ja tulemuslikud. Justiitsminister on oma seisukohtade ja sõnakasutusega naeruvääristanud ning marginaliseerinud vägivallavastast võitlust.

2. Teiste inimeste solvamine ja sildistamine pole aktsepteeritav. Justiitsministri sõnakasutus ei olnud juhuslik või kogemata juhtunud lapsus, vaid läbimõeldud ja kaalutletud sõnavõtt - tegemist oli kirjaliku avaldusega, mille tegi väga pikalt Eesti poliitikas tipptasemel tegutsenud inimene. Ministri vabandus, et ta pole robot, annab ühiskonnale vale signaali. Ka vägivallatsejad õigustavad oma tegusid emotsionaalsusega.

3. Ministri vabandus polnud siiras. Reinsalu pole aru saanud, et küsimus ei ole tähtsa ürituse korraldajas või andestamises. Kogu küsimus on ministri suhtumises naistevastasesse vägivalda.

Eelnevast lähtuvalt ootavad NaiRe ja Reformierakonna fraktsiooni naisliikmed, et minister Reinsalu mõtleb veel kord oma käitumise üle, teeb õiged järeldused ning lahkub justiitsministri ametist.

Avaldusele on alla kirjutanud Reformierakonna naisteühenduse NaiRe juhatus ja Reformierakonna fraktsiooni liikmed Yoko Alender, Liina Kersna, Maris Lauri, Keit Pentus-Rosimannus, Heidy Purga, Laine Randjärv, Anne Sulling, Terje Trei.