Reunioni saare puhul on ehk hämmastavamaid fakte, et tegemist on Prantsusmaa ja seega ka Euroopa Liidu osaga. Kuigi saar asub India Ookeanis on seal käibel euro ja kehtib Shengeni viisavabadus. Saame teada millist rolli mängivad saarel nii eurorahad kui vulkaanid ja vihm ning Aili ilmekas kirjeldus loodusest annab aimu, miks võrreldakse Reunioni saart kõige rohkem Hawaiga.

Reisipalavik
Mauritiuse näol on tegemist ühe jõukaima Aafrika riigiga, kus on segunenud nii Portugali, Hollandi kui ka India ja Aafrika kultuur ja inimesed. Vaatamata sellega on tegemist ülikena ja turvalise saareriigiga, mida übritsevad korallrifid ja katavad vihmametsad. Aili räägib Mauritiuse eluolust nii allpool merepinda kui ka peapool pilvi ning jagab paljurännanud inimesena vajalike soovitusi, kuidas sinna kanti reisides ettevalmistusi teha.

Saame teada, mis on säilinud maailmakuulsast Dodo nimelisest linnust kolm korda suurematest fuksiatest ja lilledest, mis sind üle järvevee sõidutavad.

Reisipalavik on eetris igal pühapäeval, kell 14.00 ning kordus laupäeval kell 15.00 Raadio2-s.

Vanemaid saateid on võimalik kuulata Reisipalaviku arhiivist Raadio 2-e kodulehel www.r2.ee. Samuti on võimalus saated endale podcastina i-podi alla laadida.

Saatejuht on Henry „Genka“ Kõrvits.