Inkade impeerium, mis oli ennem Kolumbuse maabumist Ameerika kõige võimsam ja suurem tsivilisatsioon ja mis õitses küll lühikest aega, on siiski jätnud tänapäeva külmavärinaid tekitavaid arhitektuurilahendusi kui ka samapalju müstikat, saladusi ja avastamata fakte.

Kõmbime mööda mägikülasid üles kuni 5000 meetri kõrgusele ning laseme hingel puhata saladuslikus inkade pühapaigas Macchu Picchu linnas. Triinu reisi juures on tähelepanuväärne see, et külastades arvukaid templeid ja pühapaiku, ei valinud ta tavapärast turistidele tuntud Inca Trail`i ehk muistsel ajal sillutatud teed, vaid alternatiivse, läbi kohalike külade viiva tee.

Kuuleme kuidas kõrgmäestiku olud mõjuvad matkadebütandile ning seda, miks söövad kõik ketshuad ehk kohalikud indiaanlased kokapõõsa lehti. Reis päädib aga maailma kõige kõrgemal asuva järve Titicaca järve ääres, kus kuuleme jutte omapärastest kummalistest ujuvatest saartest.

Reisipalaviku saade omab alati ka praktilist poolt, et inimesed, kellel tekib huvi sihtkoha vastu, saaks ülevaate palju midagi maksab, kuhu on mõtet minna, millest tuleks hoiduda ja muid praktilisi näpunäiteid ja soovitusi. Saates saate kuulata ka Peruu muusikat.

Reisipalavik on eetris igal pühapäeval, kell 14.00 ning kordus laupäeval kell 15.00 Raadio2-s.

Vanemaid saateid on võimalik kuulata Reisipalaviku arhiivist Raadio 2-e kodulehel www.r2.ee.
Samuti on võimalus saated endale podcastina i-podi alla laadida.
Saatejuht on Henry „Genka“ Kõrvits.