Väline karma manifesteerub nüüdseks koheselt. See, mida sa teisele välises maailmas teed, tuleb sulle kohe tagasi. Hingedevahelisi karmalisi pusasid, mis jooksevad läbi mitmete elude pole enam. Kõik, mis on veel jäänud, saab selle või järgmise kehastusega lahendatud.

Välise karma tekitamise hirmus on suur osa inimeste väest ja energiast maha surutud. Paljud, ei julge karma kartuses teha seda, mida nende süda soovib. Kardetakse enda sisehäält, sisemist juhatust kuulata, sest see paistab mõnikord kõnelevat sellest, mida teised inimesed sinu ümber kuidagi kuulda ei taha. Kuid oma sisehääle järgimine on muutunud oluliselt olulisemaks kui varasemalt. Ja olulisemaks kui teiste inimeste isiklikud tahtmised ning ootused sulle.

Oma südamehääle pidev eiramine võib su lõpuks viia sisemisse konflikti. Ja sinu jaoks ei saa mitte miski olla hullem kui sügav konflikt iseendaga! See võib viia päris tõsiste, isegi kõige tõsisemate vaimsete ning füüsiliste hädade ja haigusteni. Sisemise karma aktiveerumise tõttu on inimesele tema sisehääl üha valjemini kuulda. Vaja oleks ennast aksepteerida sellisena, nagu sa oled loodud. Sinu sisemine juhatus, sinu südamehääl räägib sulle seda, mida sa oled tulnud tegelikult siia maailma tegema ja kogema.

Mõnikord kirjeldatakse mõnda inimest, et ta elab ja käitub, nagu “Jumal juhatab.” Kas see võibki olla inimene, kes tõesti järgib oma südame häält ja kutset? Olgugi, et see võib olla esmapilgul veidi veider ja arusaamatu? Ometi on see millegipärast vajalik. Oma südamehääle kuulama hakkamine on tegelikult lihtsalt ego kontrollist vabanemine ja leppimine, sest Looja kõnelebki sinuga läbi sinu südame.

Väline karma on hingetasandil kokkuleppeline. Enamasti ei saa üks inimene teisele midagi teha kui teine seda ise ei lase ja seda endale ligi ei tõmba. Ja lisaks, on väline karma suhteline, hinge valikutest tulenev. Sest sellest kogemusest, mida üks inimene võtab tõelise kannatusena, läheb teine täieliku kergusega läbi. Ja lõpuks on väline karma lihtsalt hingedevaheline mäng, milles hinged õpetavad üksteisele kordamööda maiseid õppetükke.

Välise maailma muutmine käib läbi sisemaailma. Muuda ennast ja maailm su ümber muutub. Kui sa lõpetad püüde kõigile meeldida, kõiges tubli, kohusetundlik ja ülikorralik olla ning pöörad pilgu enda sisse, võivad leida aset tõelised muutused. Õpi endale meeletult meeldima, saa enda südame jaoks tähtsates asjades tubliks ja sa hakkad kõigile meeldima ja sind saadab edu.

Esmane on ennast hästi tunda. Eelkõige võiks õppida enda eest hoolitsema, jättes teised ja nende aitamise mõneks ajaks teisejärguliseks. Inimeste aitamisele võib jälle mõelda kui endas on teatav tasakaaluseisund kinnistunud. Sest teistele liigses andmises on mõningad teadvustamise kohad. Püüe enda armastust alati väljapoole kiirata, ei pruugi töötada. Koos arvatava armastuse jagamisega võid sa ära anda ka oma elujõu.

Pikemalt sarnastel teemadel saad lugeda Taavi blogist http://rahuleidjad.wordpress.com/. Head lugemist!