1. Välimus ON oluline

Tore on mõelda, et head asjad juhtuvad heade inimestega. Tegelikult olete ilmselt märganud, et head asjad juhtuvad rohkem ilusate inimestega.
Me püüame sellest küll mööda vaadata, kuid paraku elu lihtsalt on selline, et ilusatel inimestel on tavaliste ees alati eelis. Nad teenivad rohkem, sest neid peetakse usaldusväärsemateks ja targemateks kui tavainimesi ning neil on ka rohkem sõpru.

2. Inimesed on isekad

Kõik, mis teeme, teeme endale. Ainus vahe isekate ja isetute inimeste vahel on see, kui jõuliselt nad oma tahet peale suruvad. India filosoof Chanakya on öelnud: kõik sõprussuhted, mis me loome, loome me iseenda heaolu silmas pidades.

3. Hingesugulasi pole olemas

Hoolimata sellest, et meil kõigil on oma väikesed kiiksud, oleme me kõik põhiolemuselt üsna sarnased. Sa võid ju arvata, et ainult sina oled sel hilisel öötunnil üleval või mõtled selliseid mõtteid. Tegelikult on selliseid inimesi sadu ja tuhandeid. Seetõttu ei ole mõtet otsida ka seda “üht ja ainsat”. Neid, kes su kriteeriumitele vastavad, on tegelikult palju ja ainult juhus on see, mis määrab, kas te satute teineteise teele või mitte.

4. Elu on armas

Elu on haigus, mis lõpeb surmaga. See ja veel taolised hooletud laused on üsna tavalised ja inimesed ütlevad neid justkui möödaminnes. Jah, me ju kõik teame, et ühel hetkel me sureme, kuid me keegi ei taha sellest mõelda! Ning inimesed, kes ei suhtu sellesse teemasse tõsiselt, ei ole veel lihtsalt aru saanud, kui habras elu tegelikult on.

5. Kellelgi pole aimugi, mida peaks tegema

Kui sa tunned, et oled omadega ummikus ja ei tea, mida peaksid oma eluga pihta hakkama, lohuta end sellega, et suurem osa sinu ümber olevatest inimestest tunnevad sama. Väga vähestel õnnelikel on selge siht silme ees, ülejäänud meist üritavad tänaseni pihta saada sellele, milleks me siia maailma tulnud oleme ja kuidas oma elu joonele saada.
See, muideks, kehtib ka nende inimeste kohta, kellele sa alt üles vaatad! Ka nemad on närvis ja mõtlevad, kuidas ja kuhu nüüd edasi minna. Lisaks on neil veel see mure, et kättevõidetud edu käest ei kaoks.

6. Edu ei saavutata üleöö

Me kõik loodame lotovõidule, mis meid hästi kiiresti ja kerge vaevaga rikkaks teeks. Tõenäosus selleks on muidugi peaaegu olematu. Need inimesed, kes naudivad head äraolemist ja suurt palka, on selle nimel ränka vaeva näinud ja kaua aega tööd teinud.
Ja alati on ka võimalus, et sa rabeled ja rabeled, aga kauaigatsetud õnn läheb sellegipoolest sinu õuest suure kaarega mööda.

7. Maailm on õudne paik täis kannatusi ja valu

Tublid on need, kes püüavad olukorda parandada, kuid karm tõde on see, et pinguta, palju tahad — sinust ei piisa, et näljale, haigustele ja sõdadele lõppu teha. Seetõttu on lihtsam sellistele asjadele üldse mitte mõelda.

Allikas: Business Insider