Ta kirjutab:
“Minu vähk avastati 2016.aasta algul. Pool aastat varem, suvel, olin hakanud tundma imelikku takistust söömisel, isu hakkas tasapisi kaduma. Sain küll suunamised sisehaiguste arstile, gastroenteroloogile, maouuringutele, kompuuteruuringutele, kuid poole aasta jooksul ei avastatud midagi. Sel ajal alanes kaal 70 kilogrammilt 50 kilogrammile, söögiisu ja jõud kadusid täielikult. Lähedased olid mures, et ma suren nälga — minust olidki jäänud ainult kondid ja nahk.

Kui ma PERHi jõudsin, tehti uued uuringud ja leiti maovähk. Kahjuks oli see juba nii kaugele arenenud, et opereerida ei olnud võimalik — siirded olid jõudnud kõhukelmele.

Pärast oma 65. sünnipäeva sain esimese keemiaravi. See oli kõige rängem, kuna ma ei teadnud, mida oodata. Lebasin voodis, iiveldas, magada ei saanud. Kümne päeva pärast juskui ärkasin sellest õudusest ja äkitselt algas paranemine. Hakkasin jälle sööma, liikuma, jõud tuli tagasi. Hilisemad ravikorrad olid juba kergemad, iga korraga läks olukord paremaks.

Ravi kestis kuus kuud. Pärast ravi käisin iga kolme kuu tagant kontrollis. Olemine oli väga hea. Olin taastunud, sain edasi elada harjumuspärast elu — tegeleda aiatöödega ja mesilastega. Paraku olid kangel keemiaravil ka omad kõrvalnähud — sõrmed ja jalad olid pidevalt tuimad, peenemaid asju enam näppude vahel teha ei saanud, pikka maad käia ei suutnud.

2017. aasta sügisel läks asi uuesti halvaks — tundsin ka ise, et isu ja jõud kadusid. Uus keemiaravi. Söögiisu on jälle kadunud, kaal on jälle langenud. Kõige hullem, et sellega seotult kaob ka jõud ja jaks, huvi elu vastu ning tahe.

“Kingitud elu” toetus on meie perele suureks abiks. Mul on neli last ja seitse lapselast, kelle kasvamist tahaksin näha ja neile toeks olla. Tahaks näha, kuidas õunapuud õitsevad, kuidas mesilased lendavad keerispea põllule korjele, kuidas lagled sügisel parvedena Matsalu rannaniitudele laskuvad. Tahaks maitsta, kas esimestel suvistel õuntel on juba õuna maitset, nuusutada värske mee lõhna ja kuulata kevadel taas, kuidas sookured üle küla pasundades hõiguvad.

Loodan, et fondi toel saadud ravi annab mulle selleks aega ja jõudu, võibolla peatab ka lõplikult vähi edasimineku.”

Aita selle naise ja teiste nn mittekulutõhusate vähihaigete unistustel sündida, tule fondi püsiannetajaks:
www.kingitudelu.ee/annetajale