"Hiiumaal sünnitas septembris tütre 25-aastane naine, kes sai rasedusest teada 8 tundi enne sünnitust," rääkis ootamatult lapsevanemaks saanute tuttav.

Haiglasse läks ta EMO-sse õe pealekäimisel, sest tal olid tugevad seljavalud. Ta oli küll kaalus juurde võtnud, kuid arvas, et kaal tõuseb lihtsalt niisama.

Kui kaal tõusis, siis visati ka nalja, et neiu on rase ja ta tegi testi, mis osutus negatiivseks. Muid rasedust kinnitavaid näitajaid ei ole. Ta käis umbes raseduse 6. või 7. kuul perearsti juures, sest ta selg ja põlved valutasid ja perearst soovitas kaalust alla võtta.

Hiljem aga sünnitas ta endalegi ootamatult 3200 g kaalunud ja 52 cm pika tirtsu. Vanemad on üliõnnelikud, et lapsega on kõik korras.

Hiiumaa haigla õendusjuht ja juhatuse liige Riina Tamm kinnitas, et selline lugu juhtus haiglas tõesti.

"See oli septembris, sündis tütar, temaga oli kõik hästi," rääkis Tamm. "Arvel ta meil ei olnud. Ütles ise, et ei tea, et on rase," lisas ta.

Tamme kinnitusel ei näinud ta sellist olukorda esmakordselt. "Harva, aga seda juhtub, on enne ka juhtunud," lisas ta ja nentis, et kui inimene ise ütleb, et ei teadnud rasedusest, siis haigla lähtubki sellest, isegi kui mõnikord tundub teadmatus kahtlane.