Riley ütles, et talle tegi muret, et nii puuviljade kasvatajad kui kauplused viskavad igal aastal ära meeletuid koguseid riknenud vilju, sest need küpsevad ja riknevad kiiremini kui neid maha jõutakse müüa.

Kuna iga puuvilja puhul ei ole võimalik ainult välise vaatluse põhjal öelda, kas ta ka maitsev on, ostavad tarbijad tihti vilju, mida nad ei saagi süüa, sest vili on kas toores või juba üleküpsenud. „Praegu on puuviljade valimine pigem kunst kui teadus,” sõnas Riley.

Riley leiutatud kleebis hakkab reageerima puuviljade küpsemisel eralduva gaasi etüleeniga. Kui etüleeni eraldub, muutub kleebis valgest siniseks. Mida küpsem vili, seda tumesinisemaks kleeps läheb.

Värvimuutus ei toimu kohe sekunditega pärast kleepsu virsikule pealekleepimist, umbes 24-48 tundi läheb enne aega, olenevalt sellest, kui kiiresti puuvili valmib. Esialgu vajab nutikas kleebis veel täiendusi, sest ei näita seda, kui vili on üleküpsemisest juba riknenud. Samuti ei eralda kõik puuviljad piisaval hulgal etüleeni, et see kleebisele mõjuks.

Riley lootis, et kleebis hakkab maksma vaid mõne penni. Seniks aga, kuni Ameerikas veel katsetusi tehakse, jagage kogemusi, kuidas teie poes või turul teete kindlaks, kas arbuus või melon või virsikud või mis iganes aiaviljad on ikka küpsed või mitte.