Jessil paluti saata oma telefoninumber, et Olivia saaks talle sõnumi saata, sest tal olevat "telefoniga probleeme". "Muidugi ma tahtsin oma sõpra aidata ja nii saatsingi vabatahtlikult oma telefoninumbri, nõustudes saatma talle ka kuvatõmmise koodidest, mis mulle seepeale saadeti," selgitab Jess.

Selle asemel, et sõbrannat aidata, sattus aga Jess hoopis ise väljapressimise õnge, sest ta oli endale teadmata andnud häkkerile ligipääsu oma isiklikele failidele, mille hulgas oli ka temast alastifotosid ja videosid.

Kuidas ta selle skeemi lõksu langes?

Kõik sai alguse, kui Olivia saatis Jessile privaatsõnumi päev peale seda, kui nad olid ühel õhtul teineteist ootamatult kohanud. Nende vestlus oli järgnev:

"Hei, üks küsimus :)," kirjutas Olivia Jessile Facebookis. "Mul on telefoniga probleeme :( kas ma võin sulle kiire sõnumi saata ja sa ütleksid mulle, mis number sulle saadeti? Andesta, mul pole just palju inimesi, keda praegu paluda," jätkas ta ja Jess nõustus muidugi sõbrannat aitama.

"Aitäh! Tuleta kiiresti meelde, mis su number oligi? :)"

Hetke pärast sai Jess Facebookilt e-kirja, milles tal paluti muuta ära oma Facebooki parool, aga ta otsustas tegeleda sellega hommikul, sest kell oli juba palju. Aga järgmisel hommikul avastas Jess, et Olivia Facebooki kontosse oli keegi sisse häkkinud, sest ta hoiatas läbi Instagrami konto oma sõpru "veidrate" sõnumite eest. "Avasin Facebook messengeri, et oma kontot kontrollida ja avastasin, et ma saatsin sel hetkel väga privaatseid pilte ja videosid oma sõbranna häkitud kontole," meenutab ta. "Ma kukutasin ehmatusest oma telefoni peaaegu maha, sest üht neist uskumatult privaatsetest fotodest saadeti just jumal teab kellele. Ma olin täiesti šokeeritud ega teadnud, mida teha."

Õnnelik lõpp

Jess oli selleks hetkeks juba unustanud, milliseid isiklikke faile ta aastaid varem läbi Facebooki oma eksile oli saatnud.

Häkkerid nõudsid, et Jess nendega viie minuti jooksul Skype'i teel ühendust võtaksid või kogu see materjal jõuab ka kõigi tema sõbralistis olevate inimeste silmadeni. Kuigi tema alastifotod ei jõudnud kunagi kellegi teiseni, ei pääsenud Jess enam oma kontole ligi, sest häkkeritel õnnestus võtta kogu tema konto üle. Seejärel kasutasid nad Jessi kontot, et häkkida sisse teiste tüdrukute kontodesse ja lõpetasid alles siis, kui Jessil õnnestus vahetada oma konto paroolid ära.

Oma lugu jagades soovibki Jess hoiatada kõiki teisi, et nad mõtleksid kaks korda enne, kui kedagi aidata üritavad. Eriti, kui neil palutakse jagada parooli ja koodi, mille abil kontosse sisse logida.

Allikas: Daily Mail