Taissija juurde tuli külla Haabersti linnaosa vanem Andre Hanimägi ja ütles, et perekond on sotsiaalkorteri järjekorras, aga hetkel vabu kohti ei ole. Seetõttu otsustas Taissija koos mehega mitte oodata ja üürikorteris remonti tegema hakata.

Pärast siirast lugu selle kohta, et mees kaotas töö ja perel tuli raha laenata, reageerisid mõned lugejad väga vihaselt. Kirjutati isegi sellises stiilis, et „mis mees see on, et kaotas töö”, „tuleb mõelda, enne kui kolmikud sünnitad” jne. Eelmisel nädalal leidis aga mees uue töökoha ja kõik hakkab tasapisi laabuma.

Pärast artiklit hakkas tulema palju abipakkumisi, inimesed annetasid asju ja abistasid rahaliselt. Eestimaalased ei jäänud selle keerulise olukorra suhtes ükskõikseks. Paljud lugejad väljendasid mõistmist, et nelja väikese poisi kasvatamine kitsas üürikorteris, kui kumbki vanematest sealjuures ei tööta, on väga keeruline ülesanne.

Lisaks sellele oli vanematel moraalselt väga raske neile kogunenud vastutuskoorma ja teadmatuse tõttu. Venekeelne Delfi võttis Taissijaga ühendust ja küsis, mida ta lugejate annetuste eest ostis.

„Kallid lugejad, me oleme kogu meie perekonna poolt teile väga tänulikud õnnitluste ja ka vabatahtlike annetuste eest, mis meie laste heaks tehti. Minu jaoks oli šokk, kui palju häid inimesi ei jäänud meie kolmekordse õnne suhtes ükskõikseks, ma puhkesin isegi ootamatusest nutma. Pärast vestlust Haabersti juhtkonnaga saime aru, et jääme väikestega üürikorterisse kauaks, mistõttu otsustasime mehega korteri väikeste jaoks ümber korraldada, et neil oleks mugav roomata ja teha oma esimesi samme. Me tellisime akende paigalduse tubadesse, kus lapsed veedavad kõige rohkem aega, ostsime lastetuppa uue tapeedi ja teema oma jõududega remondi, põrandale plaanime panna laste jaoks vaiba, et neil oleks lõbus koos aega veeta. Samuti soetasime täiendava toitmissüsteemi (SNS) firmalt Medela ja spetsiaalse teekannu, et lapsed ei peaks toitu ootama. Hoolivad emad pakkusid meile isegi kingitusena vankrit kolmikute jaoks, ma olen neile headele naistele väga tänulik ja aitasin omalt poolt kaksikute emal vankrit leida, sest tuleb ju olla üksteise vastu parem ja hoolitseda oma võimaluste piires teiste eest.”

Annetuste täpset summat palus Taissija mitte avaldada, sest kardab agressiivust oma perekonna vastu. Teada on ka, et perekond tegi tõsise ja nende olukorras äärmiselt vajaliku ostu, millest paluti väga täpsemalt mitte rääkida. Sest Taissija sõnul oli tema Facebooki kontol nii heatahtlikke sõnumeid kui ka väga agressiivseid kommentaare. Sellest kõigest tahab Tallinna kolmikute ema seekord pääseda.

See artikkel on kirjutatud tänutäheks neile heatahtlikele inimestele, kes ei jäänud ükskõikseks ja aitasid kriisi sattunud perekonda. Kinnitame, et Taissija kasutas kogu teie toetust oma laste heaks. Aitäh neile inimestele, kes aitasid perel murranguhetke üle elada ja oleme nüüd veendunud, et pere elab õnnelikult!

Meenuta, kuidas Rus Delfi vastsündinud kolmikutel külas käis!: