Gerry on 14. aastane energiline ja alati naerusuine poiss, kelle unistuseks on kõndida ühe harkkepi toel.

Gerry sündis enneaegsena 31. rasedusnädalal, kaaludes vaid 1669g. Hapnikupuuduse tõttu tekkis ajukahjustus — Gerry haiguse nimi on laste tserebraalparalüüs. Lapsena tuli poisil valdav osa ajast veeta haiglates. Esimese kannakõõluste operatsiooni järel sai ta kõnniraamiga seada oma esimesed sammud. Kolm aastat tagasi pärast rasket operatsiooni ning pikka taastusravi sai Gerry hakata liikuma kahe harkkepi toel.

Teatejooksust kogutavate annetuste abil soovib Gerry hakata treenima kõnnirobotil, et jõuda lähemale oma unistusele liikuda ühel päeval ainult ühe harkkepiga.

Viljandimaalt pärit Gerry õpib Haapsalus 7. abiklassis. Aktiivne poiss mängib vabal ajal trummi ja ratastooli-tennist.

Astrid on 7. aastane rõõmsameelne väike tüdruk, kellel on kaasasündinud aju arenguhäire ja seljaajusong.

Sündides anti talle elulootust vaid mõneks päevaks ning arstid kartsid, et ta ei hakka kunagi ise hingamagi, liikuma hakkamisest rääkimata. Oma esimesed eluaastad veetis laps kuude kaupa haiglas. Tänaseks liigub Astrid iseseisvalt ratastooliga. Lisaks kasutab ta seisulauda, millel saab seistes ringi sõita, ja astub raami toel ise samme. Haapsalus saab Astrid taastusravi ning seal meeldib talle kõik — tüdrukuke oleks HNRK-s nõus veetma ruumist ruumi minnes terved päevad.

Astrid käib Tartus lasteaias ning armastab suure õe ja väikeste vendadega mürada, joonistada ja klotside -pusledega mängida.

Täiskasvanud saavad Teatejooksul osalevate laste panust ning liikumisvõime kaotanud laste ravi toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot). Kogutud annetused lähevad 7. aastase Astridi, 14. aastase Gerry ning teiste liikumisvõime kaotanud laste raviks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses.