Tänulikkust esile kutsudes tunned siirast rõõmu ja rahulolu, hoolimata sellest, mis sinu elus toimub ja olemas on või mis puudub. Külgetõmbeseaduse kohaselt tõmbab sarnane sarnast ja seetõttu jõuab sinuni rohkem seda, mille eest juba oled tänulik. Sellegipoolest leiavad paljud, et pidev tänulikkuse praktiseerimine nõuab järje- ja meelekindlust.

Edu Akadeemia toob sinuni kuus lihtsat nõuannet, kuidas muuta tänulikkus loomulikuks igapäevaseks praktikaks, et rõõmu ja küllust aasta läbi oma ellu meelitada. Need nõuanded on kirja pannud Jack Canfield, keda tuntakse eelkõige New York Times’i nr 1 bestseller raamatusarja “Chicken Soup for the Soul” kaaslooja ja -autorina ning edutreenerina filmist “The Secret”.

1. Eralda igal hommikul 7 minutit selleks, et kirjutada üles kõik, mille eest oled oma elus tänulik

Selliselt hommikut alustades paned end valmis olema vastuvõtlik ja tänulik kõigele, mida päev toob. Lisaks täidab see sind positiivsusega, mis tõmbab ligi teisi positiivseid inimesi ja inspireerib neid aitama sul sinu eesmärke saavutada.

2. Püüa iga päev teadlikult kolmele inimesele märku anda, et hindad neid kõrgelt

Andes teistele teada, et neid väärtustad, aitad ka neil iseendaga rahul olla ja julgustad neid seda positiivset energiat levitama.

Kui enamikule meeldib kuulda tunnustavaid sõnu, siis tegelikult on ka kirjutamine väga tore, kuna see säilib ja võimaldab uuesti ja uuesti lugemist.

3. Mängi tänulikkuse mängu

Võta iga päev kindel aeg, mil teadvustad kõike enda ümber. Parim aeg selleks on teel tööle või töölt koju. Tunne rõõmu mööduvatest inimestest, teest, millel kõnnid, autojuhtidest, kes lasid sul enda ees rida vahetada, liiklusmärkidest, mis lihtsustavad orienteerumist, vihmast, mis toidab taimi jne.

Leia igas olukorras head — ka neis, mida muidu näeksid negatiivsena. Nagu öeldakse, ei ole halba ilma heata. Näiteks, mu naine sattus aastaid tagasi autoõnnetusse ja ta võinuks valida endaga kurjustamise ja enese süüdistamise tee. Selle asemel fokuseeris ta oma tänulikkuse sellele, et sai vaid minimaalseid vigastusi, ja kogu abile, mida teised juhid talle pakkusid.

4. Kanna taskus midagi, mis sinu jaoks sümboliseerib tänulikkust — südamekujuline kivike, kristall vms

Käegakatsutav meeldetuletaja aitab sul oma igapäevast harjumust hoida, kui mõtted muidu vaid muudele asjadele kipuvad rändama. Kasuta käe taskusse pistmise ja eseme tundmise hetke selleks, et peatuda, sügavalt hingata ja lasta endal kogeda tänulikkuse emotsiooni. Mida rohkem teadlikku praktiseerimist, seda lihtsamaks see läheb ja seda võimsam on tunne.

5. Pea meeles hinnata ka kõige väiksemaid rõõme

Parim viis tänulikkuse kasutamiseks on teadvustada väikseid kingitusi, mida enamik inimesi iseenesestmõistetavana võtavad. Kui sul on külmkapis toitu, kapis riideid ja katus pea kohal, siis on sul juba läinud paremini kui 75% maailma rahvastikust. Süües kolm toidukorda päevas on sul rohkem vedanud kui 1 miljardil inimesel, kes saavad lubada heal juhul vaid ühe korra. Kas sul on telefon? Aga auto, mis viib sind tööle või väljasõitudele? Kas su pereliikmed on hea tervise juures? On sul arvuti ja internetiühendus, et olla kontaktis kogu maailmaga, omandada haridust, töötada ja saada selle eest palka? Kas puhas joogivesi on sulle kättesaadav?

Tunne ka nende lihtsate asjade üle rõõmu. Need igapäevased mugavused on kingitused, mida suurem osa maailma elanikest nautida ei saa.

6. Väärtusta iseennast

Lõpuks, ära unusta väärtustada oma enda positiivseid omadusi ja saavutusi. Lisaks suurte edusammude tähistamisele tee seda ka pisikeste igapäevaste võitude puhul. Me kõik vajame tunnustust, kuid kõige tähtsam on just see, mille anname endale ise.

Esialgu ei pruugi tunduda loomulik ega mugav keskenduda sellele, mis sul juba olemas on, kuid järjekindlalt siinsesse artiklisse valitud soovitusi harjutades hakkad peagi märkama muutusi oma ellusuhtumises.

Allikas: Telegram