I — hiina meetod. Nõelravi.

Printsiip: Nõelte sisseviimine teatavasse bilooogiliselt aktiivsetesse punktidesse muudab väga delikaatselt hormonaalset fooni ning ainevahetuse kiirust, likvideerib ka pidevat ülesöömist provotseeriva kroonilise stressi tagajärgi. Nõelte abil võib muuta ainevahetuse intensiivsemaks, nii et toitained põleksid ära ega ladestuks rasva näol, samas aga väheneks isu.

Kellele?

  • 1. See meetod sobib täidlastele daamidele, kes ei söögi väga palju rohkem oma kõhnadest suguõdedest, kuid erakordselt tootliku ainevahetuse tõttu omastavad jäägitult kõik ning võtavad aina kaalust juurde.

  • 2. Leevendab “öise õgimise” atakke, kui keset ööd on kõht tühi ning tuleb kiiresti kapist haarata šokolaaditahvli järele või tormata kööki külmiku kallale.

    Kuidas? Klassikaline hiina variant eeldab kolme nõelravi kursust, igas 10 protseduuri, intervallidega kuu ja kolm kuud. Esimene kursus käivitab protsessi, teine — toetab seda, kolmas — kinnistab tulemuse.

    Efekt: Sõltub inimese vanusest ning paksusksolemise staažist. Noor, alles hiljuti kosunud naine võib 2-3 nädala pärast saada lahti 8 kilost, sest tema rasvamoodustumise süsteem pole veel lõpuni formeerunud ning on äärmiselt plastiline, hormonaalne foon aga aktiivne. Mida kauem on oma liigseid kilosid kantud, seda rohkem aega võtab allavõtmine. Keskmiselt tuleb arvestada 3-5 kiloga kuus. Vähenenud isu lubab vähendada portsjoneid, kiirenenud ainevahetus aga kaotab tasahaaval nahaalust rasva.

    Plussid.: Tänu kahanenud söögiisule saab toidukoguseid vähendada peaaegu kaks korda. Ühtlasi saab raskusteta ravida ka oma organismi nõrku kohti ning tugevdada immuunsust.

    Miinused: Mõnel võib olla raskusi oma vanadest harjumustest loobuda ning süüa vastavalt isule. Nii väga tahaks rohkem toitu taldrikule kühveldada…. Hormonaalse fooni ning sisemise energia voo reguleerimine on pikaajaline protsess, mis vajab suurt kannatlikkust. Kui jätta vajalikud protseduurid pooleli, tuleb endine kaal kiiresti tagasi. Meetod on väheefektiivne üle 50-aastaste naiste puhul, kes on olnud täidlased rohkem kui 10 aastat.

    II — delikaatne meetod. Homöopaatia.

    Printsiip: Homöopaatilised preparaadid mõjutavad organismi rakutasandil — need kiirendavad rasva lagunemist ning mõjutavad aju näljakeskusi. Homöopaatiliste vahendite abil saavutatakse lausa uskumatuid tulemusi — need võivad aidata kaotada rasva üksnes kõhult, vähendada puusaümbermõõtu või muuta käsivarsi kõhnemaks. Tõsi, selline “lokaalne kõhnumine” nõuab spetsialistilt äärmiselt kõrget kvalifikatsiooni ning patsiendilt kannatlikkust.

    Kellele?

  • 1. Soovitatakse nendele, kes on tõepoolest nõuks võtnud oma välimuse ja tervise eest hoolt kanda.

  • 2. Lubab “voolida” kena figuuri massiivsete rasvaladestuste puhul keha erinevates piirkondades.

  • 3. Homöopaatia on hea närvilisusest põhjustatud ülesöömise puhul, mille on esile kutsunud pidev muretsemine ning ebameeldivused.

  • 4. Selle poole võib pöörduda siis, kui kõik ülejäänud võimalused on ammendatud.

    Kuidas? Ravimid valitakse individuaalselt ning tarvitakse soovitud tulemuseni.

    Efekt: Kaal hakkab langema kahe nädala pärast, keskmiselt 1-2,5 kg nädalas.

    Plussid: Samaaegselt saab veel üht-teist ravida, näiteks kroonilist gastriiti või unetust.

    Miinused: Ravimeid tuleb võtta pikka aega — kuude viisi ning regulaarselt nagu rasestumisvastaseid tablettegi. Mitte alati ei saavutata soovitud tulemust.

    III — autoritaarne meetod. Kodeerimine või hüpnoos.

    Printsiip: Erilist sisendamistehnikat valdav psühhoterapeut mõjutab söögikeeluga ärkvelolevat või hüpnootilise une seisundis viibivat patsienti. Pärast seanssi too lihtsalt ei taha süüa keelatud toiduaineid. Kui aga proovib, läheb süda pahaks.

    Kuidas toimub: Kodeeritakse või hüpnotiseeritakse nii individuaalselt kui ka väikest (8-10 inimest) gruppi. Individuaalsel vastuvõtul selgitab arst välja patsiendi maitse-eelistused — mitte kõik ei lähe paksuks magusast –, makaronidest ja leivast, või suitsutoodetest kuni šokolaadikohukesteni, banaanideni ja jogurtiteni välja. Seejärel programmeeritakse inimene oma lemmiktoidust keelduma. Grupiseansil sisendab psühhoterapeut juuresolijaile, kuivõrd vastikud on kõrge kalorsusega toidud — suhkur, šokolaad, küpsetised, kompvekid, makaronid, tordid ja rasv. Hea arst võib piirduda üheainse seansiga. Vahel on tarvis efekti kinnistamiseks 3-4 seanssi nädalase intervalliga.

    Kellele?

  • 1. Sobib kõikidele naistele, kes antud ajahetkel tahaksid kedagi usaldada.

  • 2. Pole halb nendele, kellel on teatud toidu vastu kirg ning võib näiteks lõputult ahmida šokolaadi või siis sprotte.

    Väärtused: Keeldunud leivast, rasvasest ja magusast, väheneb tingimata ka kaal. Enam ei ole tarvis isegi mõelda saledusele, neelata tablette ega jälgida oma söögiisu — lihtsalt ei taha saia ja kõik.

    Puudused: Aja jooksul kustuvad sisendused ning kõik tahtmised tulevad tagasi ja ka kilod… Kodeeritakse ja hüpnotiseeritakse mitte terveks eluks, vaid teatavaks ajaks. Selle aja jooksul tuleb harjutada end tervislikult toituma. Korduskursused pole reeglina nii tulemuslikud. Mõnede naiste jaoks on alandav tunda end programmeerituna ning nad võitlevad instinktiivselt võõra sisenduse vastu, saavutavad võidu ning võtavad kaalust juurde rohkem kui enne. Tige, paksusid vihkav arst võib oma sisendusega: “sa oled paks, sa oled vastik” esile kutsuda raske depressiooni.

    IV — energiline meetod. Massaaž.

    Printsiip: Tugeva käsi- või veemassaaži mõjul väljub nahaalusest rasvarakustikust vedelik, viies enesega kaasa rasvarakkudes peituvad toksiinid. Rasvkoe maht väheneb märgatavalt.

    Kellele? Sobib saledatele naistele, kes soovivad kiiresti paar kilo alla võtta, et oma figuuri täiuslikumaks muuta.

    Kuidas tehakse? 3-4 korda nädalas vähemalt kuu aja jooksul. Seansi pikkuse ja massaaži viisi valib massöör lähtudes kliendi tervislikust seisundist ning tema üldisest kehaehitusest.

    Efekt: Juba pärast esimest seanssi kaotavad tuharad ja puusad, mis tavaliselt kõige enam muret teevad, oma ümbermõõdust 2-3 cm.

    Plussid: Võimaldab eemaldada rasva teatud kohtadest.

    Miinused: Tulemus on väga ebapüsiv. Et seda kinnistada, on vajalik täiendav füüsiline koormus — näiteks velotrenažöör kolm korda nädalas. Sportlikud harjutused vormivad lihaskorsetti ning fikseerivad, otsekui tugevad sukkpüksid, vähenevaid vorme. Ilma nendeta vajub figuur pärast massaažiseansse taas 2-3 nädala pärast laiali. Kaalust allavõtmiseks mõeldud massaaž on üpris karm ning seega mitte igale naisele meeldiv.

    V — rafineeritud meetod. Figuuri modelleerimine kosmeetiliste preparaatide abil.

    Viimane koduse modelleerimine mood on Shiseido Body Creator geel. Selle koostisse kuuluvad lisandid ärritavad närvilõpmeid 70 korda tugevamini kui massaaž, ning seejuures tekkinud hormoon noradrenaliin põletab jäljetult nahaaluseid rasvu. Nahk muutub siledamaks, kaob tselluliit ning vöö- ja puusaümbermõõt vähenevad märgatavalt.

    Kellele? Normaalse kehakaaluga naistele, kes soovivad enne rannahooaega voolida oma vorme täiuslikkuseni.

    Kuidas? Geel kantakse kaks korda päevas probleemsetele kohtadele. Kuur kestab kuu aega.

    Efekt: Tulemust võib täheldada juba paari kolme päeva pärast.

    Plussid: See meetod ei nõua mingisugust emotsionaalset ega füüsilist pingutust, pole tarvis isegi salongi külastada.

    VI — müstiline meetod. Valge maagia.

    Printsiip: Sa saadad astraalmaailma teate: “Ma ei taha olla paks” ning purustad mõttejõul selle, mis nii väga sulle sinu füüsilise keha juures ei meeldi. Tasapisi, astraalenergia mõjul, hakkab sinu füüsiline keha muutuma vastavaks sinu astraalsele kujule.

    Kuidas? Kuu loomise esimesel ööl riietu stringideni lahti ning tugeva kunstliku valgustuse juures pildista kolm korda oma peegelpilti tavalise välguga fotoaparaadiga. Järgmisel päeval ilmutad filmi, teed neist fotod ja ühele neist joonistad soovitud figuuri kontuurid. Igal õhtul 49 päeva jooksul paned selle endale padja alla. Kaks teist fotot põletad ära ning filmi viskad voolavasse vette (jõgi, meri).

    Kellele?

  • 1. Naisetele, kes on kaalust juurde võtnud pärast sünnitust või lahutust.

  • 2. Väga tundlikele, igale märkusele nende aadressil haiglaslikult reageerivatele daamidele.

    Efekt: 1,5 kuu jooksul võib alla võtta 5-8 kilo.

    Plussid: Kõhnenemine toimub energia juurdevoolu ning näljatunde kadumise saatel.

    Miinused: Mõjub vaid neil juhtudel, kui oled oma olemuselt habras, sale, eeterlik ning ainult ebameeldivad situatsioonid sinu elus ning mitmesugused probleemid on sulgenud su õhulise vaimu paksu keha sisse. Kui sa aga lihtsalt armastad palju ja hästi süüa, siis maagia ei aita.

    Miks mõned meetodid mõjuvad vaid väikese ülekaalu puhul?

    Liigsed 3-4 kilo rasvkudet koguneb naha alla ning ilma erilise raskuseta saab sellest ka lahti, kasutades massaaži, vastavaid geele ning füüsilist koormust. 98 cm puusaümbermõõdu juures paistavad kaotatud 3 cm kohe silma.
    Väga tüsedatel daamidel paikneb rasv mitte üksnes naha all, vaid ka mitmesuguste elundite ning lihaskiudude ümber. Sinna ei ulatu ükski massöör ega ka geel. Kaovad ju ikka needsamad 3 cm nahaalust rasva, kuid vahet puusaümbermõõdu 110 või 107 cm vahel ei suuda võõras silm küll märgata.