Charlotte Porter suri haiglas, oodates vereproovide tulemusi. Süvaveenitromboos tabas tüdrukut koolis, kus ta jalg paistetas üles ning muutus lillaks. Maidstone koroner Kendis sai teada, et Charlottele oli välja kirjutatud akneravim Dianette, mis mõjub ühtlasi ka antibeebipillidena. Nagu teisedki kombineeritud ravimid, kandis seegi medikament veretrombide tekkimise riski, ning just selles võis olla suur roll tüdruku surmas, vahendab Daily Mail.

Charlotte saatis 20. märtsil oma emale Beverlile SMSi, milles kaebas paistetuse ning valu üle pahkluust puusani. Ema viis oma tütre samal pealelõunal Maidstone haiglasse. Ainult parimate akadeemiliste tulemustega neiu naljatas ning naeris haigla koridoris oma järge oodates, kui ta ootamatult oma sõprade ja perekonnas ees kokku kukkus.

Hoolimata arstide kahetunnisest pingutustest suri ta siiski kopsuembooliasse, mis oli põhjustatud süvaveenitromboosist, ainult paar tundi peale paistetuse tekkimist.

Uuringud näitasid, et ta suri küll loomulikku surma, kuid arvatavasti oli tromboos  eelnevalt diagnoosimata jäetud. Neiu käis perearsti visiidil kaks nädalat enne intsidenti. Charlotte kaebas arstile paistes jala üle. Perearst tõdes, et noorukil ei olnud mingeid ilmseid tromboosi sümptomeid, seetõttu kirjutas ta välja põletikuvastased rohud.

Kuid sõltumatu ekspert Dr. Nigel Langford ütles, et juba paistetus oli ilmselge märk trombi olemasolust.

Charlotte ema Beverli ütles, et arstide kinnitusel juhtub selline asi noorte inimestega väga harva. “Ma saaks aru kui ta oleks 71-aastane, mitte 17! Siis oskaksid sellist asja oodata. Ta oli alati elujõuline ning aktiivne! Loomulikult on meie pere muserdatud! Me tahaks kõikide noorte neiude vanematele südamele panna, et alati tuleb teada riske, mis kaasnevad ravimite manustamisega, eriti trombooside tekkimise ohu võimalust.