Naised on tavaliselt saanud IQ testides meestest viis punkti vähem alates sellest, kui testimist umbes sajand tagasi alustati, kuid vahe on pidevalt vähenenud ning sel aastal ületasid naiste tulemused esmakordselt meeste omad. Psühholoogide sõnul on põhjuseks naiste võime tegeleda korraga mitme asjaga. Laste kasvatamine, töötamine ja kodu korrashoid nõuavad pidevat tähelepanu ja oskust end ülesannete vahel efektiivselt jagada. Teise teooria kohaselt on naised lõpuks hakanud mõistma, et neil on natuke rohkem potentsiaalset intelligentsi ja suudavad seda ära kasutada.

James Flynn, kes on aastaid uurinud inimeste IQ kasvamist, selgitas Daily Mailile, et meeste ja naiste intelligentsuskvoot on kogu aeg tõusnud, kuid naiste oma on alati tõusnud kiiremini.

Flynn kogus kokku IQ testid Lääne-Euroopa riikidest, Ühendriikidest, Kanadast, Uus-Meremaalt, Argentinast ja Eestist ning märkas, et meeste ja naiste tulemuste vahe oli imepisike. Austraalias olid tulemused peaaegu võrdsed, Uus-Meremaal, Eestis ja Argentinas aga said naised meestest märkimisväärselt paremaid tulemusi.

Allikas: ndtv.com